Työvoimakoulutukset yrityksille

Tavastia tarjoaa yrittäjille ja yrityksille rekry-, täsmä- ja muutoskoulutusta. Näistä käytetään yhteistä nimitystä yhteishankintakoulutus. Koulutukset ovat saatavissa kaikille aloille!

Yhteishankintakoulutuksena yritykselle räätälöidään ammatillista aikuiskoulutusta, jonka yritys ja ELY-keskus hankkivat ja rahoittavat yhdessä. Vaihtoehtoja on kolme:

  • RekryKoulutus, joka räätälöidään yrityksen tai useamman yrityksen yhteisiin tarpeisiin. Opiskelijat saavat pätevyyden ammattiin tai työtehtäviin, ja opinnot hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yrityksiin. Työnantajan maksuosuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta.
  • TäsmäKoulutus, jolla päivitetään yrittäjän tai työntekijöiden osaaminen ja ammattitaito. Koulutus voidaan toteuttaa määräaikaisten lomautusten aikana tai niiden asemasta. Työnantajan maksuosuus on 30–50 prosenttia, riippuen yrityksen kokoluokasta.
  • MuutosKoulutus, joka voidaan hyödyntää tilanteessa, jossa yritys joutuu tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanomaan tai lomauttamaan henkilöstöään. Koulutus tähtää osaamisen ja työnhaun valmiuksien parantamiseen, mahdollisen uuden ammatin opiskelemiseen ja uuden työpaikan saamiseen. Työnantajan maksuosuus on 20 prosenttia.

Koulutuksilla yritys voi etsiä ammattitaitoista työntekijää silloin, kun osaajia ei ole saatavilla tai heitä ei valmistu koulutuksesta. Yritys voi myös räätälöidä henkilöstölleen ammatillista perus- tai lisäkoulutusta tilanteessa, kun teknologia muuttuu. Lisäksi yritys voi auttaa taloudellisista tai tuotannollisista syistä irtisanottuja työntekijöitä löytämään uuden ammatin tai työpaikan tai tukea toistaiseksi lomautettuja työntekijöitä.

Lue lisää koulutuksista TE-toimiston sivuilta.

Katso ELY-keskuksen esite.

Lupakorttikoulutukset

Tavastia järjestää lisäksi avoimia lupakorttikoulutuksia, joihin yritys voi ilmoittaa henkilökuntansa silloin, kun sille parhaiten sopii. Koulutukset onnistuvat myös räätälöidysti.

Uutta työvoimaa rekrytoidessa on hyvä muistaa, että ELYn rahoittamana työvoimakoulutuksena Tavastiassa voi suorittaa hygienia- ja anniskelupassit sekä työturva- ja tulityökortit rekrytoitavalle henkilökunnalleen. Lisätietoa näistä saat Tavastia Koulutuksen sivuilta.

Lisätietoja antaa

Päivi Aaltonen

Toimistopäällikkö, johdon sihteeri
Paivi.Aaltonen@kktavastia.fi
+358504400846