Tavastian kuvallinen henkilökortti

Ammattiopiston opiskelijoille voidaan tehdä opiskelun alkuvaiheessa henkilökortti, jota tarvitset:

  • Ruokailun yhteydessä todistaaksesi olevasi Tavastian opiskelija
  • IT-osastolla salasanan vaihtamisen yhteydessä henkilöllisyyden todistamiseen
  • Henkilöllisyyden todistamiseen oppilaitoksen alueella
  • Työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa, jotka liittyvät rakentamiseen

Voit todistaa olevasi Tavastian opiskelija myös virallisella opiskelijakortilla (Frankin digitaalinen opiskelijakortti, SAKKI- tai AMIS-kortti). Koulutuksessa, joka liittyy rakentamiseen, tarvitset silti Tavastian kuvallisen henkilökortin työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa opiskellessasi.

Frank digitaalinen opiskelijakortti

Päätoimisesti opiskelevat tutkinto-opiskelijat voivat saada Frankin maksuttoman digitaalisen opiskelijakortin. Frankin digitaalinen opiskelijakortti, Frank App, toimii virallisena opiskelijatunnisteena ja antaa oikeuden Frankin valtakunnallisten ja paikallisten opiskelija-alennusten lisäksi kaikkiin Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennuksiin.

Frankin opiskelijakortin voit saada sen jälkeen, kun sinut on merkitty opinnot aloittaneeksi läsnäolevaksi opiskelijaksi. Frank varmistaa voimassa olevan opiskelijastatuksen suoraan Opintopolusta sen jälkeen, kun haet Frank-korttia. Opiskelijakorttia ei siis voi aktivoida tai tilata etukäteen. Tutustu Frankiin

Jos haluat Frankin maksuttoman digitaalisen opiskelijakortin lisäksi muovisen opiskelijakortin, sinun tulee liittyä opiskelijajärjestön jäseneksi. Ammattiopiston opiskelijat voivat liittyä esimerkiksi SAKKI ry:n tai OSKU ry:n jäseneksi.

SAKKI-kortti

SAKKI ry on Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto, jossa ajetaan amisten etuja ja oikeuksia. Voit liittyä suoraan SAKKIn nettisivujen kautta tai tulostaa sieltä liittymislomakkeen.  Voit myös kysyä liittymislomaketta opintotoimistosta tai opiskelijapalvelusta.

  • SAKKI-kortti voidaan myöntää mm. ammatillista perustutkintoa opiskeleville ja TUVA-opiskelijoille, mutta ei oppisopimusopiskelijoille eikä työvoima- tai henkilöstökoulutuksessa oleville. Monimuoto-opiskelussa yli 60 % kokonaisopiskeluajasta pitää olla lähiopetusta.  Varmista vielä Sakki ry:n nettisivuilta, oletko oikeutettu hankkimaan kortin.
  • SAKKI-kortti on virallinen, maksullinen opiskelijakortti, joka oikeuttaa kaikkiin Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennuksiin sekä opiskelijaetupalvelun Frankin opiskelija-alennuksiin. SAKKI-kortilla saat paljon muitakin alennuksia ja etuja.

AMIS-opiskelijakortti

Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry on amisten itsensä omistama ja perustama valtakunnallinen opiskelijaliitto, jonka tarkoituksena on toimia ammatillisten opiskelijoiden valtakunnallisena etu- ja palvelujärjestönä sekä edistää ja valvoa opiskelijoiden yleisiä ja yhteisiä etuja erityisesti opinto-, sosiaali-, koulutus- ja oikeusturvakysymyksissä. Liittymällä jäseneksi saa virallisen AMIS-opiskelijakortin. Liittymislomake ja ohjeet löytyvät Oskun sivuilta.

  • AMIS-kortti on virallinen, maksullinen opiskelijakortti, joka oikeuttaa Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennuksiin sekä muihin valtakunnallisiin ja paikallisiin alennuksiin ja etuihin.

Sivua päivitetty 3.7.2024 kello 14.53