Olet juuri tekemässä yhtä elämäsi tärkeimmistä päätöksistä! Opiskelemalla ja suorittamalla tutkinnon saat monipuolista osaamista, jota pääset hyödyntämään tulevassa työpaikassasi. Ammatin valintaan kannattaa panostaa tutustumalla eri tutkintoihin ja ottamalla selvää, minkälaisia urapolkuja ne työelämässä voivat tarjota.

Tervetuloa Ammattiopisto Tavastiaan

Tavastia on monialainen oppilaitos, jossa pääset opiskelun aikana tutustumaan eri ammatteihin opiskeleviin nuoriin ja aikuisiin. Meillä on yhtenäinen kampusalue Hämeenlinnan Hattelmalantiellä ja opetusta myös muissa pisteissä Hämeenlinnassa sekä Janakkalassa ja Urjalassa. Pystymme tarjoamaan opiskelijoillemme laajan valinnaistarjonnan ja myös yhteisöllistä tekemistä!

Yhteishaku

Valtakunnallinen yhteishaku järjestetään kerran vuodessa keväisin. Yhteishaussa hakevat kyseisenä vuonna peruskoulunsa päättävät sekä aiemmin peruskoulun suorittaneet, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Harkintaan perustuvassa valinnassa haetaan myös yhteishaun kautta.

Lue lisää yhteishausta

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa opiskelemaan hakevat oikeastaan muut paitsi ysiluokkalaiset. Jatkuva haku on erityisesti suunnattu niille, joilla on jo aikaisempi tutkinto, työelämässä osaamista hankkineille, alanvaihtajille, yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille sekä oppisopimuskoulutukseen hakeville, joilla on työpaikka tiedossa.

Lue lisää jatkuvasta hausta

Opiskele oppisopimuksella!

Oppisopimuskoulutukseen siirtyminen on mahdollista koko opintojen ajan. Oppisopimuksella voikin suorittaa kaikki ammatilliset tutkinnot tai niiden osia. Oppisopimusopiskelu on myös erinomainen keino pohjustaa tulevaa työelämään siirtymistä.

Lue lisää oppisopimuksesta

Olemme tukenasi

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijat ovat paljon tekemisissä yritysten ja organisaatioiden kanssa. Tavastialla on hyvät kontaktit alueen työelämään. Osa tutkinnosta suoritetaan ja osaaminen osoitetaan käytännön tehtävissä työelämässä. Oppisopimuskoulutukseen siirtyminen on mahdollista koko opintojen ajan. Haluamme tukea sinua myös valmistumisesi jälkeen työllistymisessä ja jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Taloudellinen tuki

Opintojen aikana on mahdollista saada taloudellista tukea.

Tutustu eri vaihtoehtoihin!

Opintotarjonta maahanmuuttaneille

Tavastian työelämäyhteistyö

Sivua päivitetty 3.7.2024 kello 12.47