Koulutuskokeilu on tarkoitettu sinulle, jos tarvitset enemmän tukea opiskelualan valintaan.

Koulutuskokeilussa tutustut tietyn koulutusalan sisältöön, opiskeluun, oppilaitokseen ja ammatin vaatimuksiin. Kokeilun tarkoituksena on kartoittaa soveltuvuuttasi ja motivaatiotasi alalle sekä opiskeluedellytyksiäsi ja mahdollisia tuen tarpeitasi. Sinulla voi olla taustalla esimerkiksi sairaus tai vamma tai muu erityisen tuen tarve. Sinulla on myös mahdollisuus keskustella ohjaushenkilöstön kanssa hakemiseen ja opiskeluun liittyvistä asioista.

Koulutuskokeilu kestää yleensä viikon (enintään 10 päivää). Kokeilun aikana arvioidaan soveltuvuuttasi alalle ja kokeilusta tehdään kirjallinen palaute.

Koulutuskokeilun järjestäminen käynnistyy sen jälkeen, kun oppilaitos saa lähettävältä/maksavalta taholta lähetteen koulutuskokeilua varten. Lähettävä taho vastaa koulutuskokeilun kustannuksista. Lähettävä taho voi olla esimerkiksi Työ- ja elinkeinotoimisto, kuntakokeilu tai vakuutusyhtiö. Koulutuskokeilu voidaan toteuttaa myös Kelan ammatillisena kuntoutuksena. Jos haet rahoitusta koulutuskokeiluun Kelasta, sinun tulee tehdä Kelan ammatillisen kuntoutuksen hakemus (KU 101). Hakemuksen käsittelyaika Kelassa on noin 5 viikkoa. Myönteinen päätös tarvitaan ennen kokeilun alkamista.

Koulutuskokeilujen käytännön järjestelyistä ja toteuttamisesta vastaa Tavastiassa hakeutumisvaiheen uraohjaaja Annika Kuparinen.

Lisätietoja antaa

Annika Kuparinen

Uraohjaaja
Annika.Kuparinen@kktavastia.fi
+358505678817

Sivua päivitetty 3.7.2024 kello 09.28