Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille ja tähtää aina työllistymiseen.

Työvoimakoulutuksena järjestetään ammatillisia tutkintoja ja ammatillisten tutkintojen tutkinnon osia sekä erilaisia ei-tutkintotavoitteisia täydennyskoulutuksia. Työvoimakoulutukseen haetaan TE-toimiston kautta. Työvoimakoulutukseen haetaan TE-toimiston kautta. Oppilaitos osallistuu TE-toimiston kanssa opiskelijavalintaan. Ammattiopisto Tavastiassa haussa olevat työvoimakoulutukset löytyvät alla olevan linkin kautta.

Ammattiopisto Tavastiassa tutkintotavoitteiset työvoimakoulutukset järjestetään pääosin niin, että aloitusryhmissä opiskelee myös muita kuin työvoimakoulutuksessa opiskelevia. Työvoimakoulutuksessa ei noudateta oppilaitoksen loma-aikoja. Lomaa on ainoastaan kaksi viikkoa vuodessa.

Opiskelija saa työvoimakoulutuksen ajalta työttömyysetuutta sekä kulukorvauksen.

Vähintään 25-vuotias työtön työnhakija voi TE-toimiston tai kuntakokeilun harkinnan mukaan opiskella myös omaehtoisessa työvoimakoulutuksessa, jolloin opiskelija voi saada opiskelun ajalta työttömyysetuutta. Opiskelua tuetaan enintään kaksi vuotta. Omaehtoisen työvoimakoulutuksen tukea haetaan TE-toimistosta ja kuntakokeilusta ennen opintojen aloittamista.

Kun saat työttömyysetuutta, ilmoitat opintojesi edistymisestä TE-toimistolle tai kuntakokeilulle. Jos TE-toimisto/kuntakokeilu ja etuuden maksaja eivät saa tarvitsemiaan tietoja, oikeus työttömyysetuuteen voi päättyä ja maksettua etuutta voidaan periä takaisin.

Lue lisää työttömänä opiskelusta.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Sivua päivitetty 3.7.2024 kello 13.31