Työpaikkaohjaajakoulutukset on tarkoitettu työelämän edustajille, jotka toimivat työpaikalla järjestettävän koulutuksen (TJK) työpaikkaohjaajina ja osaamisen arvioijina näytöissä. Työpaikkaohjaaja saa koulutuksessa valmiudet siihen, että hän voi osallistua työelämässä oppimisen ja näyttöjen suunnitteluun, opiskelijan ohjaamiseen, palautteen antamiseen osaamisen kehittymisestä ja osaamisen arviointiin.

Työpaikkaohjaajakoulutus koostuu valtakunnallisesta Ohjaan.fi-sivuston materiaalista, joka on tehty yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Koulutuksessa on myös osio Ammattiopisto Tavastian käytännöistä. Työpaikkaohjaajakoulutuksen suorittaminen on maksutonta.

Työpaikkaohjaajakoulutuksen sisältö:

 • Työelämässä oppimisen alkuvaiheen suunnittelu 
 • Työelämässä oppiminen 
 • Osaamisen arviointi 
 • Ammattiopisto Tavastian käytänteet 

Työpaikkaohjaajakoulutuksen suorittamisesta saa todistuksen.  

Työpaikkaohjaajakoulutus verkkototeutuksena (8h)

Työpaikkaohjaajakoulutus järjestetään Moodle-oppimisympäristössä. Voit opiskella opiskelumateriaalia omaan tahtiisi. Koulutukseen sisältyy myös kaksi tunnin kestävää ryhmäverkkokeskustelua Teamsissa sekä koulutuksen lopussa monivalintatehtävä. Sinua ohjataan opiskelun aikana.

 • 12.8.–13.9.2024
  ryhmäverkkokeskustelut 20.8. klo 15–16 ja 3.9. klo 15–16
 • 21.10.–29.11.2024
  ryhmäverkkokeskustelut 5.11. klo 15–16 ja 19.11. klo 15–16

Työpaikkaohjaajakoulutus lähitoteutuksena (8 h)

Työpaikkaohjaajakoulutus lähitoteutuksena järjestetään kahtena iltapäivänä Ammattiopisto Tavastian tiloissa. Todistuksen koulutuksesta saa osallistuttuaan molempiin lähipäiviin.

 • 17.9.2024 klo 13–16 ja 24.9.2024 klo 13–16

Monikulttuurisuusosaamista työpaikkaohjaajille lähitoteutuksena (1,5 h)

Monikulttuurisuusosaamista työpaikkaohjaajille lähitoteutuksena järjestetään Ammattiopisto Tavastian tiloissa. Koulutuksen jälkeen voit tutustua materiaaleihin perusteellisesti Moodle-oppimisympäristössä. Osallistumisen jälkeen saat todistuksen koulutuksesta.

 • Koulutuspäivästä tiedotetaan myöhemmin.

Työpaikkaohjaajakoulutus käytännössä (8 h)

Voit suorittaa työpaikkaohjaajakoulutuksen omalla työpaikallasi, samalla kun ohjaat ja arvioit koulutus- tai oppisopimuksella opiskelevaa opiskelijaa. Ammattiopisto Tavastian alakohtainen opettaja ohjaa sinua koulutuksen aikana ja toimii työpaikkaohjaajakoulutuksen arvioijana. Käytännössä koulutus etenee:

 • Tutustut Moodle-oppimisympäristön materiaaleihin.
 • Osoitat osaamistasi samalla kuin ohjaat ja arvioit opiskelijaa.
 • Koulutukseen on mahdollista hakeutua jatkuvasti. 

Yrityskohtainen työpaikkaohjaajakoulutus

Voimme järjestää myös työpaikkakohtaisen työpaikkaohjaajakoulutuksen. Koulutus voidaan toteuttaa hybridinä eli se voi sisältä lähiopetusta, itsenäistä oppimista, verkko-oppimista ja näyttöjä.

Ole yhteydessä yhteyshenkilöön, niin sovimme koulutuksen järjestelyistä: Jaana Haajanen puh. 050 441 3481, jaana.haajanen@kktavastia.fi

Ilmoittautumissivulla voit valita osallistutko verkko- vai lähitoteutukseen vai käytännön koulutukseen.

Oppilaitosyhteistyö

Teemme yhteistyötä työpaikkaohjaajakoulutusten järjestämisessä kumppanuusoppilaitostemme kanssa. Alla linkit Hämeen ammatti-instituutin ja Kiipulan ammattiopiston työpaikkaohjaajasivustoille.

Hämeen ammatti-instituutin työpaikkaohjaajakoulutus
Kiipulan ammattiopiston työpaikkaohjaajakoulutus

Kumppanuuskanava

Työpaikkaohjaajakoulutuksista ja muusta Ammattiopisto Tavastian ja työpaikkojen yhteistyöstä saat ajankohtaista lisätietoja ja paikan ajatusten vaihtoon uudelta Kumppanuuskanavalta (Teams).

Ilmoittaudu mukaan tästä

Työpaikkaohjaajan monikulttuurisuusopas

Tutustu työpaikkaohjaajille tarkoitettuun aineistoon maahanmuuttaneiden opiskelijoiden ohjaamisesta työpaikalla.

Valitse kirjautumissivulla “Kirjaudu vierailijana” -painiketta päästäksesi eteenpäin.

Klikkaa tästä oppaaseen

Työpaikkaohjaajan koulutus uudistui yhteistyöllä

Ammattiopisto Tavastia, Hämeen ammatti-instituutti (Hami) ja Kiipulan ammattiopisto ovat kehittäneet yhdessä työpaikkaohjaajien koulutusta. Tarkoituksena on helpottaa yritysten ohjaustyötä ja taata opiskelijoille laadukas ohjaus.

Lue koko juttu

Lisätietoja antaa

Minna Leminen

Koulutuspäällikkö
Minna.Leminen@kktavastia.fi
+358505001377

Sivua päivitetty 3.7.2024 kello 15.39