Työpaikkaohjaajakoulutukset on tarkoitettu työelämän edustajille, jotka toimivat työpaikalla järjestettävän koulutuksen (TJK) työpaikkaohjaajina ja osaamisen arvioijina näytöissä. Työpaikkaohjaaja saa koulutuksessa valmiudet siihen, että hän voi osallistua työpaikalla järjestettävän koulutuksen ja näyttöjen suunnitteluun, opiskelijan ohjaamiseen, palautteen antamiseen osaamisen kehittymisestä ja osaamisen arviointiin.

Uusi työpaikkaohjaajakoulutus koostuu valtakunnallisesta Ohjaan.fi-sivuston materiaalista, joka on tehty yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Koulutuksessa on lisäksi osio Ammattiopisto Tavastian työpaikalla järjestettävän koulutuksen käytänteistä. Työpaikkaohjaajakoulutuksen suorittaminen on maksutonta.

Työpaikkaohjaajakoulutuksen voi suorittaa eri tavoilla:

  1. Verkkokoulutus Moodle-oppimisympäristön kautta, koulutuksen laskennallinen laajuus on 8 tuntia. Lue lisää alta!
  2. Lähiopetus kahtena iltapäivänä (ensimmäinen koulutus keväällä 2022).
  3. Tutkinnon osa Työpaikkaohjaajana toimiminen, 5 osp (ensimmäinen koulutus keväällä 2022).

Työpaikkaohjaajakoulutuksen suorittamisesta opiskelija saa todistuksen.  

Työpaikkaohjaajakoulutus verkkokoulutuksena

Työpaikkaohjaajakoulutus järjestetään Moodle-oppimisympäristössä. Voit opiskella opiskelumateriaalia omaan tahtiisi. Koulutukseen sisältyy myös kaksi tunnin kestävää ryhmäverkkokeskustelua Teamsissa sekä koulutuksen lopussa monivalintatehtävä. Sinua ohjataan opiskelun aikana.

Työpaikkaohjaajakoulutuksen sisältö:

  • Työelämässä oppimisen alkuvaiheen suunnittelu 
  • Työelämässä oppiminen 
  • Osaamisen arviointi 
  • Ammattiopisto Tavastian käytänteet 

Verkkokoulutus syksyllä 2021

Ensimmäinen työpaikkaohjaajakoulutus verkkokoulutuksena pidetään ajalla 1.11.–17.12.2021. Koulutukseen kuuluvat pakolliset ryhmäverkkokeskustelut 11.11.2021 klo 15–16 ja 2.12.2021 klo 15–16.

Kumppanuuskanava

Työpaikkaohjaajakoulutuksista ja muusta Ammattiopisto Tavastian ja työpaikkojen yhteistyöstä saat ajankohtaista lisätietoja ja paikan ajatusten vaihtoon Ammattiopisto Tavastian uudelta Kumppanuuskanavalta (Teams). Ilmoittaudu mukaan kumppanuuskanavalle tästä linkistä.  

Oppilaitosyhteistyö

Teemme yhteistyötä työpaikkaohjaajakoulutusten järjestämisessä kumppanuusoppilaitostemme kanssa. Alla linkit Hämeen ammatti-instituutin ja Kiipulan ammattiopiston työpaikkaohjaajasivustoille.

Hämeen ammatti-instituutin työpaikkaohjaajakoulutus

Kiipulan ammattiopiston työpaikkaohjaajakoulutus

Työpaikkaohjaajan koulutus uudistui yhteistyöllä

Ammattiopisto Tavastia, Hämeen ammatti-instituutti (Hami) ja Kiipulan ammattiopisto ovat kehittäneet yhdessä työpaikkaohjaajien koulutusta. Tarkoituksena on helpottaa yritysten ohjaustyötä ja taata opiskelijoille laadukas ohjaus.

Lue koko juttu

Lisätietoja antaa

Minna Leminen

Koulutuspäällikkö
Minna.Leminen@kktavastia.fi
+358505001377

Sivua päivitetty 14.10.2021 kello 15.04