Ammatillisen koulutuksen työelämälähtöisyys on opiskelijalähtöisyyden ohella ammatillisen koulutuksen kulmakivi. 

Työelämän kanssa tehdään yhteistyötä koulutusten suunnittelussa, järjestämisessä, arvioinnissa, kehittämisessä ja ennakoinnissa.  

Palvelulupauksemme mukaisesti toimimme aktiivisena kumppanina, ennakoimme ja vastaamme tulevaisuuden työelämän osaamistarpeisiin. Kannustamme sinua, työelämän yhteistyökumppani, olemaan meihin aktiivisesti yhteydessä yhteistyön kehittämiseksi.    

Kumppanuuskanava

Tule mukaan kehittämään työelämäyhteistyötä kumppanuuskanavalle Teamsiin. Kumppanuuskanavalla on yleinen sekä tutkinto-/alakohtainen osa. Kumppanuuskanavalla voit osallistua keskusteluihin, seurata tapahtumakalenteria ja saada tietoa Ammattiopisto Tavastian työelämäyhteistyöstä.

Erilaiset yhteistyömuodot

Työpaikalla järjestettävä koulutus

Tärkein ja mittavin työelämäyhteistyön muoto on työpaikalla järjestettävä koulutus ja osaamisen arviointi. Ammattiopisto Tavastiassa on vuosittain yli tuhat oppisopimusta ja kolme tuhatta koulutussopimusta. Jos haluat antaa opiskelijallemme koulutussopimus- tai oppisopimuspaikan, ole yhteydessä alan opettajaan tai koulutuspäällikköön, yhteystiedot ovat sivun alalaidassa. Lue lisää työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta.

Yhteistyö opetuksessa

Opiskelijat tarvitsevat nopeasti muuttuvassa työelämässä alusta alkaen kiinteää yhteistyötä alan työelämän kanssa. Yhteistyö toteutuu esimerkiksi tutustumiskäynteinä, asiantuntijaluentoina, opiskelijaprojekteina ja yhteisesti toteutettuina tapahtumina.

Yhteinen kehittäminen

Työpaikkaohjaajia, työpaikan yhteyshenkilöitä ja muita yhteistyökumppaneita kutsutaan säännöllisesti ennakoimaan työelämän tulevia koulutustarpeita sekä kehittämään uusia toimintatapoja ammatillisen koulutuksen laadun parantamiseksi. Tapahtumien ajankohdat löytyvät Tapahtumat-sivulta. Yhteisiä kehittämistilaisuuksia ovat muun muassa

 • kumppanuuskahvit
 • yhteistyöseminaarit
 • alakohtaiset vetovoimatapahtumat
 • alakohtaiset ennakointitilaisuudet esimerkiksi työelämän muutostilanteissa
 • työpaikkaohjaajakoulutukset
 • yhteistyö välittäjäorganisaatioiden kanssa

Henkilöstön kehittäminen

Työantaja, kannusta henkilöstöäsi suorittamaan perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osia. Tutkinnon suorittamisessa voitte hyödyntää oppisopimusta. Tutkinnon suorittaminen voi olla mahdollista myös kokonaan ilman koulutusta.  

Tavastia Koulutus Oy:n kautta järjestämme työelämän tarpeisiin muun muassa tilaus- ja täydennyskoulutuksia, osaamiskartoituksia ja yhteishankintakoulutuksia.  Tutustu Tavastia Koulutukseen

Asiantuntijaryhmät

Ammattiopisto Tavastiassa toimii kaksi asiantuntijaryhmää, joiden tehtävinä ovat muun muassa koulutuksen ennakointi ja suunnittelu sekä koulutuksen laadun kehittäminen.

 • Maahanmuuttajakoulutuksen asiantuntijaryhmä
  yhteyshenkilö Tiina Alhainen, puh. 050 4347 008 tai tiina.alhainen@kktavastia.fi
 • Terveys- ja hyvinvointialan asiantuntijaryhmä
  yhteyshenkilö Irmeli Elo, puh. 050 4400 454 tai irmeli.elo@kktavastia.fi

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä, ota yhteyttä alan koulutuspäällikköön.

Ammattiopisto Tavastian koulutuspäälliköt aloittain

Sivua päivitetty 1.11.2023 kello 08.34