Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Kanta-Hämeen alueen työttömille tai työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joiden työnsaannin esteenä on alalla tarvittavan hygieniapassin puuttuminen. Koulutukseen valitaan ensisijaisesti henkilöitä, joilla on valmiina työpaikka tai henkilöitä, joilla on selkeä työllistymissuunnitelma, jonka toteutumisen esteenä on puuttuva lupakortti.
Elintarvikehygieenisestä osaamisesta säädetään yleisessä elintarvikehygienia-asetuksessa sekä elintarvikelaissa (23/2006). Elintarvikehuoneistossa työskentelevällä henkilöllä tulee olla riittävät perustiedot elintarvikehygieniaan liittyvästä lainsäädännöstä, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä, hygieenisistä työtavoista, henkilökohtaisesta hygieniasta, puhtaanapidosta ja omavalvonnasta.
Elintarvikehuoneistossa työskentelevän henkilön hygieniaosaamisvaatimukset
Hattelmalantie 25, Hämeenlinna.