Hattelmalantie 8
S-rakennus 1. kerros | G-rakennus 1. kerros
Koulukuraattorin kanssa voit keskustella mm. omaan elämään liittyvistä tilanteista ja opiskelun etenemisestä sekä opintojen tukimuodoista. Voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia huolestuttaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Kuraattori on oikea henkilö myös silloin, kun opiskelu ei motivoi ja mielessäsi on opintojen keskeyttäminen tai alan vaihto. Opiskelijoiden huoltajat voivat myös ottaa yhteyttä kuraattoriin.
Hattelmalantie 8
S-rakennus 1. kerros | C-rakennus 2. kerros | G-rakennus 1. kerros
Psykologin kanssa voit keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista, opiskelukyvystä tai jaksamisesta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Psykologin vastaanotolle on mahdollista päästä opiskeluterveydenhuollon tai koulukuraattoreiden kautta.
Hattelmalantie 8, C-rakennus 2. kerros
Nuoriso-ohjaajat tekevät monipuolista yhteistyötä opetuksen, opiskelijapalveluhenkilöstön, muun henkilökunnan ja koulun ulkopuolisten verkostojen kanssa. Tavoitteena on opiskelijan tukeminen matkalla kohti valmistumista ja tasapainoista elämää. Työ painottuu yhteisölliseen opiskeluhuoltoon. Nuoriso-ohjaajat ovat mukana opiskelijakunta-, tuutori- ja Saku-toiminnassa sekä muussa opiskelijatoiminnassa. Nuoriso-ohjaajien asiantuntija-apua voi pyytää erityisesti silloin, jos esiintyy päihde- tai kiusaamistilanteita. Nuoriso-ohjaajat toimivat linkkinä asuntolaan ja tekevät tiivistä yhteistyötä koulukuraattoreiden kanssa.
Hattelmalantie 25, K-rakennus
Yhteisö- ja hyvinvointiohjaajat työskentelevät osana ohjaus- ja hyvinvointipalveluita. Työn tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyden tunnetta sekä tukea opiskelijoiden hyvinvointia. Yhteisö- ja hyvinvointiohjaajat työskentelevät yhteistyössä opetuksen, opiskelijapalveluhenkilöstön, muun henkilökunnan ja koulun ulkopuolisten verkostojen kanssa. Työhön sisältyy erilaisten tapahtumien ja toimintojen järjestäminen opiskelijoille.
Oppilaitoksen terveydenhuoltopalvelut ovat tässä esitellyssä laajuudessa ammatillisen peruskoulutuksen ja TUVA-opiskelijoiden käytettävissä. Ennaltaehkäisevän terveydenhoidon lisäksi voit ottaa yhteyttä terveydenhoitajaan myös sairaustapauksissa. Tarvittaessa terveydenhoitaja ohjaa jatkohoitoon. Ilmoita opettajallesi menosta terveydenhoitajan tai koululääkärin luo, mikäli joudut olemaan siellä oppituntien aikana. Äkillisissä sairaustapauksissa ja tapaturmatilanteissa terveydenhoitaja pyrkii auttamaan kaikkina aikoina. Koulun ulkopuolinen ensiapupäivystys toimii ensisijaisesti omalla terveysasemalla tai Kanta-Hämeen Keskussairaalan yhteispäivystyksessä. Terveydenhoitajien kanssa sovitaan myös pääsystä koululääkärin vastaanotolle.
Hattelmalantie 8, S-rakennus 1. kerros
Koljalantie 7, Turengin toimipiste
Hattelmalantie 8, S-rakennus 1. kerros
Psykiatrisen sairaanhoitajan tehtävänä on antaa tukea ja keskusteluapua erilaisissa elämäntilanteiden vaikeuksissa ja mielenterveyteen liittyvissä ongelmatilanteissa, esim. lievästä keskivaikeaan masennus- ja ahdistuneisuusoireilu, perustason hoitotyön hoidon tarpeen arvioinnit sekä hoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä asiakkaan kanssa. Palvelut ovat kohdennettu 15–25-vuotiaille opiskelijoille. Psykiatriselle sairaanhoitajan luokse ohjaudutaan terveydenhoitajan kautta.
Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan oppilaitospappi Ida Hellemaa on olemassa sinua varten silloin, kun tarvitset kuuntelijaa tai haluat keskustella luottamuksellisesti. Häneen voi ottaa yhteyttä puhelimitse ja Whatsapilla 040 8049 489 tai sähköpostilla ida.hellemaa@evl.fi.
Opiskelijoilla on mahdollisuus päästä mukaan ryhmätoimintaan, jonka tavoitteena on opintojen edistymisen tukeminen, itsetunnon kohottaminen ja osallisuuden lisääminen. Ryhmässä vahvistetaan osallistujien positiivisia kokemuksia opinnoista, tuetaan opiskelussa jaksamista ja innostetaan vapaa-ajantoimintaan matalan kynnyksen periaatteella. Kenenkään ei ole pakko suorittaa, vaan jokainen osallistuu tavallaan. On mahdollista, että Freedom-ryhmän kautta löydät kavereita ja pääset tutustumaan toimintaan, jota et ole ennen kokeillut. Osallistujat ryhmiin valitaan ohjatusti.
Kelan tukema Opi-kuntoutus on tarkoitettu opiskeleville nuorille, joilla on tarvetta saada tukea ja apua masennus- ja ahdistuneisuusoireisiin. Ammattiopisto Tavastia on sitoutunut kuntouttavaan toimintaan, johon opiskelijat valitaan yhdessä Kelan, kuntouttavan tahon, opiskeluterveydenhuollon ja opiskelijapalvelujen kanssa.
Sivua päivitetty 27.9.2023 kello 11.08