Jokaisella opiskelijalla on oma yksilöllinen opintopolku ja henkilökohtaiset tavoitteet. Heti opintojen alussa sinulle laaditaan Wilmassa HOKS, henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Ammattiopisto Tavastiassa voit valita opintoja omien tavoitteidesi mukaisesti. Joissakin ammatillisissa tutkinnoissa voit valita osaamisalan opintojen alettua. Sen lisäksi valittavana on runsaasti erilaisia valinnaisia tutkinnon osia. Yhteisissä tutkinnon osissa valittavana on yhdeksän osaamispisteen laajuiset opinnot.

Voit myös valita rakentamistamme yhdeksästä erilaisesta polkuvaihtoehdosta.

Jatko-opintopolku

Jatko-opintopolulla valmentaudut korkeakouluopintoihin. Opinnot helpottavat sinua korkeakouluvalintakokeissa ja opinnoissa pärjäämisessä. Voit valita jatko-opintoja YTO-valinnaisiksi opinnoiksi yksittäin tai 15 osaamispisteen kokonaisuutena.

Lisäksi Tavastiassa sinulla on mahdollisuus valita korkeakouluopintoja osaksi ammatillista perustutkintoasi. Väyläopinnot toteutetaan Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Joustava polku

Joustava polku on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset erityistä tukea opiskeluusi, joustavan opiskelusuunnitelman, uusia ratkaisuja opinnoissa jatkamiseen ja tukea opiskeluarkeesi. Tukenasi on OTE-paja, jossa erityisopettajat pohtivat kanssasi, millaisesta tuesta hyödyt.

Kaksoistutkintopolku

Kaksoistutkintopolulla (kahden tutkinnon polku) suoritat ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Saat hyvät tiedot ja taidot jatko-opintoihin. Suoritat ylioppilastutkinnon viidessä aineessa. Kaksoistutkinto-opiskelussa suoritat osaamispisteitä saman verran kuin pelkästään perustutkinto-opiskelijana, sillä lukio-opinnot sisällytetään osaksi ammatillista perustutkintoa. Mahdollisuudesta kahden tutkinnon suorittamiseen tiedotetaan opintojen alettua.

Kansainvälisyyspolku

Haluatko opiskeluaikanasi saada kokemusta kansainvälisyydestä? KV-polulla pääset tutustumaan omaan alaasi kansainvälisessä ympäristössä.

Kestävän tulevaisuuden polku

Tulevaisuuden osaamiseen ja ammattitaitoon liittyy aina vaan vahvemmin vastuullisuus ja kestävä toiminta kaikessa tekemisessä. Kestävällä polulla kohtaat kestävän kehityksen eri ulottuvuudet, sisäistät kestävän elämäntavan merkityksen ja perehdyt mm. oman alasi ympäristövaikutuksiin sekä kierrätyksen ja kiertotalouden merkitykseen luonnonvarojen ja materiaalien kestävässä käytössä.

Ammattiopisto Tavastialla on OKKA-säätiön myöntämä Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatti.

Kilpaurheilupolku

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Urheiluakatemia Tavastian koordinoimaan kilpavalmennukseen. Valmennukseen pyrkivien tulee olla urheilullisesti hyvää kansallista tasoa. Ennen päätöstä opiskelijan valmentajalta kysytään, ovatko aamuharjoitukset urheilijan kehityksen kannalta tarpeelliset. Kilpaurheiluvalmennuksesta voit saada osaamispisteitä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Lisätietoja Urheiluakatemia Tavastiasta.

S2-polku

S2-polku on opiskelijalle, joka tarvitsee tukea suomen kielessä ja opiskelun taidoissa. S2-polulla opiskelet YTO-opintoja omassa ryhmässä tai integroidusti YTO-pajassa. S2-polulla korostuvat selkokielinen opetus ja materiaali.

Taitaja-polku

Haluatko saada uusia kokemuksia ja osallistua ammattitaidon suomenmestaruuskilpailuihin? Taitaja-polku on mahdollisuus valmentautua Taitaja-kilpailuihin osana ammatillisen perustutkinnon opintojasi. Lisäksi tulevat työnantajasi arvostavat myös saamaasi kisakokemusta – Taitaja näyttää hyvältä CV:ssä. Kilpailuun on yläikäraja, voit kilpailuvuonna olla korkeintaan 21-vuotias.

Yrittäjyyspolku

Yrittäjyyspolulla saat innostavassa opiskelijaporukassa tietoa ja omakohtaista kokemusta yrittäjyydestä. Sinua kannustetaan löytämään oma polkusi työelämään ja saat valmennusta, jos haaveesi on oman yrityksen perustaminen.

Osuuskunta TaiTava Häme

Opiskelijoilla on mahdollisuus liittyä Osuuskunta TaiTava Hämeeseen. Työskentely osuustoimintayrittäjänä voi HOKSin mukaisesti olla osa opintoja.

Osuuskunnan jäsenhakemus

Lisätietoja:

  • opintopäällikkö Kirsi Siirilä, puh. 050 5535 208, kirsi.siirilä@kktavastia.fi

Sivua päivitetty 22.1.2024 kello 11.14