Tervetuloa aloittamaan opinnot Ammattiopisto Tavastiassa! Olet tehnyt hyvän valinnan ja tuemme sinua matkallasi kohti työelämää ja ammattilaiseksi kasvamista. Täältä löydät tärkeää tietoa opintojen alkaessa. Tutustu myös muuhun nettisivujen Opiskelijana ammattiopistossa -kokonaisuuteen. Syksyllä opintojen alkaessa saat Opiskelijan oppaan, joka on kattava infopaketti opiskelusta Tavastiassa.

Infokirje uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Tavastiaan -tietopaketti sisältää paljon tärkeää tietoa kaikille uusille opiskelijoille muun muassa opintojen aloituksesta. Katso tietopaketti tästä.

Huoltajan Wilma (tunnusten luominen ja käyttö)

Katso tästä myös oman alasi infokirje, josta löydät tietoa muun muassa opinnoissa tarvittavista välineistä.

Tavastian opiskelija-asuntola

Ammattiopisto Tavastialla on asuntolapaikkoja Kauratiellä ja Punaportilla aivan kampusalueen kupeessa. Asuntolaan valitaan ensisijaisesti oppivelvollisia ja muita alaikäisiä opiskelijoita, joiden päivittäinen kulkeminen kotoa oppilaitokseen ei ole mahdollista. Asuntolapaikka myönnetään korkeintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Voit hakea asuntolapaikkaa, kun on saanut opiskelupaikan Ammattiopisto Tavastian ammatillisesta perustutkinnosta tai Valma-koulutuksesta. Lue lisää Tavastian asuntolasta täältä ja tee asuntolahakemus tämän linkin kautta.

Erityisruokavaliot

Perustutkinto-opiskelijalle kuuluu päivittäin maksuton aamupuuro ja lounas. Lisää tietoa ruokailusta löydät Opiskelijan oppaasta tai täältä. Erityisruokavaliosta voit ilmoittaa tällä lomakkeella.

Kahden tutkinnon suorittaminen

Haluatko suorittaa ammatillisen perustutkinnon lisäksi myös ylioppilastutkinnon? Kahden tutkinnon suorittamiseen voi hakea, kun on ensin valittu yhteishaussa johonkin niistä Ammattiopisto Tavastian perustutkinnoista, joissa kaksoistutkinnon suorittaminen on mahdollista, ja täyttää lukio-opintoihin vaadittavat kriteerit. Lue lisää ja katso perustutkinnot, joiden yhteydessä voi opiskella samalla ylioppilaaksi ja täytä hakemus lukio-opintojen suorittamisesta.

Koulumatkatuki

Kaikki koulumatkatukeen liittyvät asiat on mahdollista hoitaa sähköisesti, eli opiskelijan ei tarvitse tätä varten tulla Opintotoimistoon.

Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut opiskelijat (oppivelvolliset) voivat hakea koulumatkatukea, jos yhdensuuntaisen koulumatkan pituus opiskelijan asunnolta oppilaitokseen on vähintään 7 kilometriä. Opiskelijalla ei tällöin ole omaa maksuosuutta. Jos tulet suoraan peruskoulun 9. luokalta opiskelemaan toisen asteen koulutusta, olet oppivelvollinen. Oppivelvollisia voivat olla myös mm. peruskoulusta keväällä 2021 päässeet ja lukuvuonna 2021–22 opintoja toisella asteella suorittaneet, jotka ovat nyt vaihtaneet opiskelualaa.

Muut opiskelijat, joiden yhdensuuntainen koulumatkan pituus opiskelijan asunnolta oppilaitokseen on vähintään 10 kilometriä, voivat hakea koulumatkatukea.

Täysimääräinen tuki:

  • Vähintään 15 matkapäivää kuukaudessa.
  • Opiskelijan oma maksuosuus on 43 €/kk.

Puolet täysimääräisestä tuesta:

  • 10–14 matkapäivää kuukaudessa.
  • Opiskelijan oma maksuosuus on 21,50 €/kk.

Matkustuspäivät katsotaan kalenterikuukausittain. Kalenterikuukaudessa lasketaan ainoastaan kalenterikuukauden koulumatkatukeen oikeuttavat päivät. Lähtökohtaisesti koulumatkatuki haetaan koko lukuvuodelle kerralla. Jos tiedot muuttuvat, opiskelijan tulee välittömästi tehdä muutosilmoitus!

Lisää tietoa koulumatkatuesta löydät Kelan sivuilta.

Hakemus koulumatkatuesta

Halutessasi voit tehdä koulumatkatukihakemuksen jo ennen opintojen alkamista. Täytä KM1 Koulumatkatukihakemus (opiskelijan allekirjoitus ei ole pakollinen) ja lähetä se sähköpostin liitteenä opintotoimisto@kktavastia.fi. Lisätietoa ja neuvoa voit tarvittaessa kysyä Opintotoimistosta: 03 6581 900, Opintotoimiston chat tai opintotoimisto@kktavastia.fi.

Waltti-liikenteessä on otettu käyttöön sähköinen ostotodistus. Opiskelija voi halutessaan tilata Waltti-kortin ja ostaa lipputuotteen Waltti-verkkokaupasta (vaatii vahvan tunnistautumisen esim. verkkopankkitunnuksia käyttäen). Katso lisätietoa ja ohje Waltti-kortista.

Tervetuloa tavastialaiseksi!

Ota seurantaan Ammattiopisto Tavastian somekanavat:

#ammattiopistotavastia #kktavastia #tavastialainen

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Sivua päivitetty 14.6.2022 kello 11.30