Olet juuri tekemässä yhtä elämäsi tärkeimmistä päätöksistä! Opiskelemalla ja suorittamalla tutkinnon saat monipuolista osaamista, jota pääset hyödyntämään tulevassa työpaikassasi. Ammatin valintaan kannattaa panostaa tutustumalla eri tutkintoihin ja ottamalla selvää, minkälaisia urapolkuja ne työelämässä voivat tarjota.

Tervetuloa Ammattiopisto Tavastiaan

Tavastia on monialainen oppilaitos, jossa pääset opiskelun aikana tutustumaan eri ammatteihin opiskeleviin nuoriin ja aikuisiin. Meillä on yhtenäinen kampusalue Hämeenlinnan Hattelmalantiellä ja opetusta myös muissa pisteissä Hämeenlinnassa sekä Janakkalassa ja Urjalassa. Pystymme tarjoamaan opiskelijoillemme laajan valinnaistarjonnan ja myös yhteisöllistä tekemistä!

Yhteishaku

Valtakunnallinen yhteishaku järjestetään kerran vuodessa keväisin. Yhteishaussa hakevat kyseisenä vuonna peruskoulunsa päättävät sekä aiemmin peruskoulun suorittaneet, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Harkintaan perustuvassa valinnassa haetaan myös yhteishaun kautta.

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa opiskelemaan hakevat oikeastaan muut paitsi ysiluokkalaiset. Jatkuva haku on erityisesti suunnattu niille, joilla on jo aikaisempi tutkinto, työelämässä osaamista hankkineille, alanvaihtajille, yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille sekä oppisopimuskoulutukseen hakeville, joilla on työpaikka tiedossa.

Yhteishaku

Yhteishaussa Ammattiopisto Tavastialla on tarjolla 18 ammatillista perustutkintoa perusopetuksen ja valmentavan koulutuksen päättäville ja muille vailla toisen asteen tutkintoa oleville. Perusopetuksen päättänyt voi hakea myös TUVA-koulutukseen.

Lue lisää yhteishausta

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan tutkintoja ympäri vuoden. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki, mutta erityisesti se on tarkoitettu aiemmin toisen asteen tutkinnon suorittaneille tai tutkinnon suorittamisen keskeyttäneille, ylioppilaille ja työelämässä oleville tai olleille.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Yksilöllistä opiskelua

Haluamme tarjota sinulle Tavastiassa yksilöllisen polun, johon sisältyy paljon valinnan mahdollisuuksia sekä tarvitsemaasi tukea ja ohjausta. Osaava opetushenkilöstömme ja moniammatillinen opiskelijapalveluhenkilöstömme tukevat sinua matkallasi kohti tutkintoa. Tutkinnon suorittamiseen käytettävä aika on yksilöllinen, koska koulutukseen käytetyn ajan sijaan arvioimme osaamistasi.

Opiskele oppisopimuksella!

Oppisopimuskoulutukseen siirtyminen on mahdollista koko opintojen ajan. Oppisopimuksella voikin suorittaa kaikki ammatilliset tutkinnot tai niiden osia. Oppisopimusopiskelu on myös erinomainen keino pohjustaa tulevaa työelämään siirtymistä.

Lue lisää oppisopimuksesta

Olemme tukenasi

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijat ovat paljon tekemisissä yritysten ja organisaatioiden kanssa. Tavastialla on hyvät kontaktit alueen työelämään. Osa tutkinnosta suoritetaan ja osaaminen osoitetaan käytännön tehtävissä työelämässä. Oppisopimuskoulutukseen siirtyminen on mahdollista koko opintojen ajan. Haluamme tukea sinua myös valmistumisesi jälkeen työllistymisessä ja jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Koulutus 2024 – katso kaikki koulutukset

Koulutus 2024 -oppaasta löydät kaikki lukuvuonna 2024–2025 alkavat yhteishaussa olevat koulutukset Ammattiopisto Tavastiassa.

Katso opas

Opintotarjonta maahanmuuttajille

Tavastian työelämäyhteistyö

Sivua päivitetty 26.3.2024 kello 15.40