Yhteistyö kotiväen kanssa

Haluamme tehdä yhteistyötä opiskelijoidemme huoltajien ja muun kotiväen kanssa.

Huoltaja on alaikäisen opiskelijan vanhempi tai muu virallinen huoltaja. Kotiväeksi kutsumme huoltajien lisäksi täysi-ikäisen nuoren aikuisen opiskelijan vanhempia ja muita vastaavia henkilöitä. Opiskelijakohtaisia asioita käsittelemme muiden kuin huoltajien kanssa vain opiskelijan suostumuksella.

Tiedote 13.9.2023

Wilma

Toivomme kaikkien huoltajien liittyvän Wilmaan. Wilma on turvallinen järjestelmä, johon huoltaja liittyy vahvalla tunnistautumisella. Tiedotamme Wilman kautta opiskeluun liittyvistä asioista. Sieltä löytyvät myös mm. opetuksen suunnitelmat, työjärjestykset ja opiskelijan opintosuoritukset. Wilman kautta selvitetään opiskelijan poissaolot.

Kun opiskelija tulee täysi-ikäiseksi, hän voi antaa vanhemmilleen oikeuden jatkaa huoltajaliittymän käyttöä.

Yhteistyömuodot

Vastuuopettaja kutsuu aloittaneiden opiskelijoiden huoltajat opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) laatimiseen. HOKSiin suunnitellaan yksilöllinen opiskelupolku, mahdolliset tukitoimet ja laaditaan urasuunnitelma.

Kotiväenilloissa käsitellään opiskelun yleisiä asioita ja tutustutaan Tavastian henkilöstöön. Illassa on mahdollisuus tavata oman nuoren opiskelukavereiden vanhempia ja tutustua opiskeluarkeen ja nuoren omiin opettajiin, joista vastuuopettaja on tärkeä yhteyshenkilö kodin ja oppilaitoksen välillä. Kutsumme aloittaneiden opiskelijoiden kotiväen kotiväeniltaan elo-syyskuussa. Helmikuussa järjestämme kotiväenillan kaikkien opiskelijoiden kotiväelle.

Järjestämme kotiväelle myös muita tilaisuuksia, kuten infotilaisuuksia ja Kotiväki – vaikuta! -keskustelutilaisuuksia.

Huoltajapalaute

Keräämme vuosittain palautetta huoltajilta. Palautekysely lähetetään huoltajille Wilman kautta maaliskuussa.  Tutustu edelliseen palautteeseen.

Ajankohtaisia tapahtumia kotiväelle

  • to 21.9. klo 16.30–18 Maahanmuuttaneiden opiskelijoiden huoltajien kotiväenilta, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kahvitarjoilu
  • to 26.10. klo 16.30–18 Infotilaisuus – Työelämässä oppiminen, Teams
  • to 16.11. klo 16.30–18 Kotiväki -vaikuta! – Kuinka tuemme opiskelijoitamme? – ohjaus- ja hyvinvointipalvelut Ammattiopisto Tavastiassa, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kahvitarjoilu
  • ti 21.11. klo 15–18 Avoimet ovet (tilaisuuteen kutsutaan kotiväen lisäksi kaikki ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneet

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Sivua päivitetty 14.9.2023 kello 09.34