IT-asioissa Ammattiopisto Tavastian opiskelijoita auttaa Koulutuskuntayhtymä Tavastian IT-palvelut.

  • Hattelmalantie 6 (G-rakennus), 1 krs.
  • IT-palveluiden yhteinen puhelinnumero on 03 6581 700 (emme vaihda salasanaa puhelimitse).
  • Vikatilanteissa pyydämme tekemään vikailmoituksen sähköpostitse: 700@kktavastia.fi

IT-palvelut palvelevat erilaisissa tietotekniikkaan liittyvissä asioissa kuten, laitteiden ja tietojärjestelmien toimivuudessa sekä neuvomme ongelmatilanteissa. Aloittaessaan opiskelun opiskelija saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen, jolla hän pääsee kirjautumaan Koulutuskuntayhtymä Tavastian tietokoneille ja eri järjestelmiin. Tavastian IT-ohjeet löytyvät Opiskelija Pertistä.

Käytännön ohjeita

Salasanan vaihtaminen

Mikäli salasana on vanhentumassa voi sen vaihtaa joko koulun koneella CTRL+ALT+DEL tai täältä.
Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan voi vaihtaa linkistä. Tämä edellyttää että tiedot salasanan palauttamiseksi on aiemmin annettu. Mikäli nämä eivät onnistu, niin tulee henkilökohtaisesti hakea uusi salasana opintotoimistoista,  IT-palveluista tai pyytää opettajalta. Salasanaa hakiessa tulee todistaa henkilöllisyys esimerkiksi opiskelijakortilla.

Sähköposti

Opiskelija saa automaattisesti sähköpostin, joka on muotoa käyttäjätunnus@live.kktavastia.fi. Sähköposti on osa Microsoft 365 -pilvipalvelua.

Moodle

Tavastian verkko-oppimisalustana käytetään Moodlea. Moodle toimii osana lähiopetuksen tukena sekä tarjoaa joitakin verkkokursseja. Moodleen viedään opiskelun materiaaleja, tehtäviä sekä niiden palautuksia.

Tallennustila

Opiskelijalle on OneDrive for Business (Office 365-pilvipalvelu) rajattomasti tallennustilaa. OneDrive on helppo tapa jakaa tiedostoja muille käyttäjille.

Langaton verkko

Opiskelijoilla  on mahdollisuus käyttää omia laitteitaan Tavastian rakennuksissa, jolloin he voivat käyttää langatonta verkkoa nimeltä Tavastia-Open.

Ohjelmistot

Opiskelijat voivat hankkia ohjelmia opiskelijahintaan. Microsoft 365-pilvipalvelun kautta opiskelija saa käyttöönsä opiskelujensa ajaksi Office-paketin maksutta. Lisätietoa ohjelmistoista löytyy Opiskelija Pertistä.

Tärkeitä linkkejä

TVT ja mobiililaitteet oppimisen tukena

Opetuksessa käytetään yhä enemmän verkossa olevaa materiaalia. Yleisen tiedon, aikataulujen ja ohjeistusten lisäksi verkossa on monimediaista teoria-aineistoa sekä tehtäväkokonaisuuksia. Opiskelijat tekevät muistiinpanoja ja opettajan ohjaamia tehtäviä blogiinsa tai muuhun alalla sovittuun verkkoympäristöön ja oppivat syvällisemmin kuin pelkästään työtä tekemällä.

Kuvien ja videoiden avulla voi jäsentää työprosessien vaiheita ja tehdä muistiinpanoja esimerkiksi työvälineiden nimistä ja työssä käytettävistä materiaaleista. Opettajat pääsevät näkemään ja ohjaamaan taitojen kehittymistä niin oppilaitoksessa kuin työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa verkkoon syntyvän portfolion avulla. Työn taustalla olevan teorian liittäminen käytännön työhön sekä taito soveltaa osaamistaan on tärkeä osa tulevan ammattilaisen taitoja. Opiskelijat oppivat myös lukemalla ja kommentoimalla toistensa töitä.

Digitaalinen portfolio tehdyistä töistä auttaa usein myös työpaikan hankkimisessa. Opiskelijaryhmä käy ohjattua verkkokeskustelua esimerkiksi Facebookissa tai Whatsapissa ja oppii samalla toisiltaan. Myös tiedottaminen on nopeaa some-kanavissa. Samalla opitaan toimimaan asiallisesti verkkokeskustelussa. Työpaikalla tai ulkomailla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelija voi olla yhteydessä opettajaan myös videopuhelun välityksellä. Opiskelija voi esimerkiksi näyttää työvaiheitaan tai pulmatilannetta opettajalle videoyhteyden välityksellä ja saada reaaliaikaista ohjausta. Opettaja saattaa käydä työssäoppimispaikalla aiempaa harvemmin, mutta ohjata tiiviimmin työssäoppimista.

Sivua päivitetty 23.1.2024 kello 11.26