Täältä löydät muistilistan toimenpiteistä valmistumista varten ja vinkkejä elämään valmistumisen jälkeen.

Voit valmistua valmistumispäivänä aikaisintaan kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olet saanut osaamisen arvioinnin tiedoksi.

Ennen valmistumistasi sinun tulee täyttää Valmistuminen-lomake Wilmassa. Lomakkeet-osiosta löytyvä lomake on täytettävissä aikaisintaan 14 ja viimeistään 3 päivää ennen suunniteltua valmistumispäivää.

Valmistuminen-lomakkeessa mm. annat luvan nimesi julkaisemiseen valmistuttuasi. Sinulta kysytään lomakkeessa myös lainaamiesi tavaroiden palauttamisesta, pukukaappisi/lokerosi tyhjentämisestä sekä ARVO-palautteeseen vastaamisesta.

Lukuvuoden 2023–2024 valmistumispäivät ja -juhlat

Elo-lokakuuLoka-joulukuuTammi-maaliskuuHuhti-kesäkuuKesäkuu
pe 4.8.pe 27.10.pe 12.1.pe 5.4.pe 14.6.
pe 18.8.pe 10.11.pe 26.1.pe 19.4.pe 28.6.
pe 1.9.pe 24.11.pe 9.2.pe 3.5. 
pe 15.9pe 8.12.pe 23.2.ke 17.5. 
pe 29.9.to 21.12.pe 8.3.pe 31.5. 
pe 13.10. pe 22.3.  
     
 Juhla 21.12. klo 10 Juhla 22.3. klo 10Juhla 31.5.  

Todistukset

Kun olet suorittanut hyväksytysti kaikki tutkintoon kuuluvat tutkinnon osat, saat tutkintotodistuksen. Jos suoritat koko tutkinnon sijaan tutkinnon osia, saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista. Saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista myös, jos eroat oppilaitoksesta ja olet suorittanut tutkinnon osia. Todistusten liitteenä on opintosuoritusote. Pyynnöstä saat kansainväliseen käyttöön tarkoitetun liitteen. Voit myös pyytää tarvittaessa todistuksen suoritetuista tutkinnon osista kesken opiskelun.

Perustutkintojen osalta tutkintotodistusta tai todistusta suoritetuista tutkinnon osista ei anneta, jos osaamisen arviointia on mukautettu tai siitä on poikettu niin, että opiskelija ei ole saavuttanut keskeisiä tutkinnon osien osaamistavoitteita tai ammattitaitovaatimuksia. Tällöin opiskelijalle annetaan todistus osaamisesta. Opiskelija saa todistuksen suoritetuista tutkinnon osista niiden tutkinnon osien osalta, joissa hän on saavuttanut keskeiset osaamistavoitteet ja ammattitaitovaatimukset. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa ammattitaitovaatimuksia ei voi mukauttaa tai niistä ei voi poiketa.

TUVA-koulutuksesta annetaan todistus suoritetusta koulutuksesta tai koulutuksen osista. Todistuksen liitteenä on opintosuoritusote.

Todistukset laaditaan Opetushallituksen määräysten mukaisesti.

Ammattitutkintostipendi

Ammatillisen tutkinnon suorittaneet voivat hakea ammattitutkintostipendiä (414 €) Työllisyysrahastolta. Stipendin saaminen edellyttää mm. 5 vuoden työhistoriaa. Lue lisää Työllisyysrahaston sivuilta.

Valmistumisen jälkeen

Alla olevista linkeistä pääsee näkemään hyödyllisiä vinkkejä, oli siten pyrkimässä työelämään, pohdiskelemassa jatko-opintoja tai jos tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole selviä.

Työpaikka tiedossa

Vinkkejä työnhakuun

  • TE-palveluiden sivuilla voit etsiä työpaikkoja ja ilmoittautua työnhakijaksi.
  • Hyvä CV eli ansioluettelo on avain työhaastatteluun. Katso ohjeet esimerkiksi Duunitorin sivuilta.
  • Työhakemuksen kirjoittaminen voi olla hankalaa. Tällä hakemuksella kuitenkin tehdään ensimmäinen vaikutus työnantajaan. Katso malli työhakemuksesta Duunitorin sivuilta.
  • Googleta ja ota yhteyttä erilaisiin rekrytointi- ja henkilöstöpalveluyrityksiin.
  • Muista tsekata työnhakukanavat kuten Duunitori, Monster ja Oikotie.

Vinkkejä jatko-opiskeluun

TAVASTIArekry-palvelu

TAVASTIArekry-palvelu on opiskelijan ja työelämän kohtaamispaikka. Täällä opiskelija voi helposti luoda itsestään profiilin ja etsiä avoinna olevia työ- tai vaikka oppisopimuspaikkoja. Työnantaja puolestaan voi luoda profiilin yritykselleen, ilmoittaa työpaikasta ja etsiä sopivia osaajia töihin.

TAVASTIArekryyn

Etkö tiedä, mitä tehdä?

  • Ilmoittaudu tarvittaessa työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon.
  • Jos olet alle 30-vuotias voit käyttää myös Ohjaamon palveluja.
  • Muista säilyttää valmistumisvuonna palkkakuitit, Kela saattaa tehdä kyselyjä sinun tuloistasi.

Jos sinulla ei ole työpaikkaa tai mietit jatko-opintoja, tule juttelemaan tulevaisuudestasi Ammattiopisto Tavastian Ohjauspisteeseen:

  • Hattelmalantie 8, A-rakennus.
  • Ohjauspiste on auki arkisin klo 9–15.
  • Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse, 03 6581 500 tai sähköpostilla ohjauspiste@kktavastia.fi

Voit olla yhteydessä myös uraohjaaja Taru Vierimaahan

  • taru.vierimaa@kktavastia.fi tai puh. 040 722 9182

Ohjaamo Hämeenlinna

  • Ohjaamosta saa tietoa sekä neuvontaa ja ohjausta työhön, koulutukseen, arkeen ja osallisuuteen liittyen. Ohjaamossa pääsee tutustumaan monien eri toimijoiden palveluihin. Lue lisää Ohjaamosta.

Etsivä nuorisotyö

  • Etsivän nuorisoyön ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut.
    Näitä palveluja saa lähialueilla:
  • Hämeenlinnassa
  • Riihimäellä
  • Janakkalassa
  • Hattulassa

Hyödyllisiä linkkejä

Sivua päivitetty 26.10.2023 kello 15.23