Tule mukaan opiskelijatoimintaan! Saat uusia kavereita ja pääset järjestämään mukavia tapahtumia muille opiskelijoille.

Opiskelijakunta

Kaikki Ammattiopisto Tavastian opiskelijat kuuluvat opiskelijakuntaan, jonka tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa ja koulutyötä. Opiskelijakunnan hallitus valitaan syksyisin opiskelijakunnan kokouksessa. Opiskelijakunnan hallitus käyttää opiskelijoiden puhevaltaa lain tarkoittamissa asioissa. Lain mukaan oppilaitoksen tulee varata opiskelijoille mahdollisuus osallistua koulutuksen kehittämiseen. Lisäksi opiskelijoita kuullaan ennen sellaisten päätösten tekemistä, jotka olennaisesti vaikuttavat opiskelijoiden asemaan tai opintoihin. Opiskelijakunnan hallitus toimii myös linkkinä oppilaitoksen työsuojelujaokseen. Opiskelijakunnan hallitukselle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen opiskelijakunta@live.kktavastia.fi

Tutustu opiskelijakunnan hallituksen toimintaan ja tule mukaan!

Kerho- ja vapaa-ajan toiminta

Tavoitteena on tarjota mielekästä tekemistä vapaa-ajalla ja aktivoida opiskelijoita harrastamaan. Innostamme myös osallistumaan ammatillisten oppilaitosten välisiin valtakunnallisiin SAKUStars-kulttuurikilpailuihin ja Saku ry:n opiskelijoiden urheilukilpailuihin sekä liikuntatapahtumiin. Saku ry on Suomen ammatillisten oppilaitosten kulttuuri- ja urheiluliitto. Asuntola tiedottaa erikseen omasta vapaa-ajantoiminnastaan. Ole aktiivinen ja ehdota mahdollisia omia toiveitasi oppilaitoksen harrastetoiminnasta nuoriso-ohjaajille, asuntolaohjaajille tai opiskelijapalvelupäällikölle.

Kilpailutoiminta

Taitaja-kilpailut

Taitaja on nuorten ammattitaidon SM-kilpailu, joka järjestetään vuosittain.  Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Kilpailuihin voivat osallistua kilpailuvuonna enintään 21 vuotta täyttäneet opiskelijat. Nuorten kansainväliset Ammattitaidon MM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi.

Seuraavat ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään Porissa toukokuussa 2022. Finaaleihin pääsevät kilpailijat karsitaan semifinaaleissa, joita järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen alkuvuodesta 2022. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan semifinaaleihin! Saat arvokasta kokemusta, opit uusia taitoja ja solmit verkostoja, saat uusia kavereita ja kasvatat ammatillista osaamistasi kohti huippua. Ilmoittautuminen semifinaaleihin on käynnissä 4.–29.10.2021.

Lue lisää Taitaja-kilpailusta!

Ammattiopisto Tavastia on vahvasti mukana Taitaja-toiminnassa. Haluamme rohkaista ja tukea opiskelijoitamme osallistumaan kilpailutoimintaan. Loppukilpailuun jokaiseen lajiin karsitaan yleensä kahdeksan kilpailijaa esikarsintojen ja semifinaalin kautta. Taitaja-kilpailuista saat lisätietoa osastosi kilpailutoiminnan yhdyshenkilöltä ja vastuuopettajaltasi

Taitaja-koordinaattorina toimii lehtori Tuija Saarinen.

Saku ry:n kulttuurikilpailut SAKUstars

Ole tähti – tervetuloa SAKUstarsiin! Tanssia, räppiä, digikuvataidetta, bändejä, yksinlaulua, akustisia soittimia, karaokea, shakkia, näytelmiä, lausuntaa, ym. SAKUstars -tapahtumassa on esillä koko kulttuurin kirjo! SAKUstars on kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Voit mitellä taitojasi muiden opiskelijoiden kanssa, esiintyä, seurata muiden esityksiä ja saada palautetta tuomareilta. Vuosittaisissa kolmipäiväisissä SAKUstars-kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville että paikan päällä tehtäville töille/suorituksille. Osallistujat voivat olla aloittelijoita harrastajia tai taiteen alan opiskelijoita. Kaikki mukaan!

Seuraavat kisat järjestetään Tuusulassa 26.–28.4.2022.

Voit kysellä asiasta lisää SAKU-koordinaattori Anni Rahkoselta.

Lisätietoja löydät myös osoitteessa www.sakury.net

Saku ry:n opiskelijaliikunta

Opiskelijaliikunta tarjoaa ammattiin opiskeleville kipinöitä uuden liikuntaharrastuksen aloittamiseen, motivaatiota ja lisähaastetta harrastamiseen sekä mahdollisuuden nuorten oman toiminnan järjestämiseen. Opiskelijoiden harrasteliikuntaa ja kilpaurheilua järjestetään sekä alueellisissa että valtakunnallisissa tapahtumissa ja ammattiin opiskelevien Suomen mestaruuksista kisataan useissa yksilö- ja joukkuelajeissa. Kisoissa edustetaan omaa oppilaitosta.

Tutustu SAKU ry:n opiskelijoiden tapahtumakalenteriin osoitteessa sakury.net ja valitse itsellesi sopivat lajit ja tapahtumat! Lajivalikoimassa on jokaiselle jotakin

SAKU-opiskelijaliikunnan koordinaattorina toimii Kimmo Väre.

Aloitetoiminta

Opiskelijoilta pyydetään hyviä ideoita, aloitteita, oppilaitoksen kehittämiseksi. Aloite on toteuttamiskelpoinen ehdotus, joka Ammattiopisto Tavastiassa

  • parantaa oppilaitoksen toimivuutta
  • parantaa opiskelijoiden motivaatiota
  • parantaa oppimisympäristön työskentelyoloja, työturvallisuutta ja viihtyisyyttä
  • kehittää työmenetelmiä, työvälineitä, koneita tai laitteita
  • vähentää kustannuksia tai poistaa tarpeetonta työtä
  • kehittää yhteistyötä ja verkostoitumista
  • parantaa oppilaitoksen imagoa, tunnettuutta, markkinointia tai tiedotustoimintaa

Aloite tehdään “Tee aloite” sähköisellä lomakkeella ja se käsitellään Koulutuskuntayhtymä Tavastian yhteistyötoimikunnan kokouksessa. YT-toimikunta päättää myös aloitteen palkitsemisesta. Aloitteen tekijän nimi on aloitetta käsiteltäessä ainoastaan yhteistyötoimikunnan sihteerin tiedossa. Kun aloite on käsitelty ja palkkiosta päätetty, aloitteen tekijän nimi julkaistaan, mikäli hän on antanut siihen luvan. Mikäli aloitteesi koskee oppilaitoksen turvallisuudessa havaittuja puutteita, älä tee aloitetta, vaan ilmoita havaintosi suoraan opettajalle.

Lisätietoja antaa

Tuija Saarinen

Lehtori, vaatetusompelu
Tuija.Saarinen@kktavastia.fi
+358503372462

Anni Rahkonen

Uravalmentaja
Anni.Rahkonen@kktavastia.fi
+358504641325

Kimmo Väre

Lehtori, työkyky ja hyvinvointi, yhteiset tutkinnon osat
Kimmo.Vare@kktavastia.fi
+358504677912

Sivua päivitetty 24.9.2021 kello 12.37