Ajankohtaista

Sieltä se tulee – nyt on yhteishakuvalintojen aika!

20.2.2023

Yhteishaku alkaa 21. helmikuuta ja haku jatkuu 21. maaliskuuta saakka. Ammattiopisto Tavastiassa ja Tavastian lukioissa on paljon mahdollisuuksia valita juuri itselle sopiva opintopolku. Uutuutena Lammin lukio tarjoaa luonto- ja ympäristölinjan opintoja.

Yhdeksäsluokkalaiset ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat hakevat toisen asteen tutkintoihin valtakunnallisessa yhteishaussa 21.2.–21.3.2023. Ammattiopisto Tavastiassa on valittavana 16 ammatillista perustutkintoa ja tutkintoon valmentava TUVA-koulutus, joka antaa valmiuksia ammatin opiskeluun ja ohjausta opiskelupaikan etsimiseen. TUVA-opintoihin haetaan, kun on käynyt peruskoulun, eikä ole opiskelupaikkaa tai jos esimerkiksi ammatillinen koulutus tai lukiokoulutus on keskeytynyt. Koulutuksen suurin asiakasryhmä ovat ne, jotka eivät ole löytäneet omaa alaansa.

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella ammatillisen peruskoulutuksen ohella myös lukio-opintoja eli suorittaa kaksoistutkinto lähes kaikissa perustutkinnoissa. Muita yksilöllisiä opintopolkuja on tarjolla yhteensä kymmenen erilaista kansainvälisyyspolusta kestävään kehitykseen. Kilpaurheilevia opiskelijoita tukee sekä ammattiopistolla että lukioissa Urheiluakatemia Tavastia. Kaikkia opiskelijoita tukevat laadukkaat oppimisen tuen ja ohjauksen palvelut, joita on vahvistettu viime syksynä mm. palkkaamalla ammattiopistolle kolme uutta uraohjaajaa.

Paikkoja Ammattiopisto Tavastiassa on tarjolla yhteishaussa 620.

Yhteishaussa haetaan myös Tavastian lukioihin, joihin kuuluvat Hämeenlinnan lyseon lukio sekä Kaurialan, Lammin ja Parolan lukiot.

Yleislukioiden lisäksi yhteishaussa voi hakea erityislinjoille. Hämeenlinnan lyseon lukiolla vaihtoehtoina ovat urheilulinja sekä luovan yrittäjyyden linja. Kaurialan lukiolla on opetusministeriön myöntämä erityinen koulutustehtävä matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa. Lammin lukiossa aloittaa syksyllä 2023 uusi luonto- ja ympäristölinja.

Lisätietoja kaikista Tavastian opinnoista löytyy osoitteesta kktavastia.fi.

Yhteishaku-info:

  • Hakuaika on 21.2.–21.3.2023.
  • Haku tapahtuu osoitteessa https://opintopolku.fi/konfo/fi/
  • Opiskelija saa tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 15.6.2023.
  • Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 29.6.2023.

Linkkivinkkejä!

Katso miten VilleGallesta tuli artisti ja miten se liittyy ammattiopistoon.

Yhteishaussa olevat koulutukset esitteenä.

Tutustu Ammattiopisto Tavastian ajantasaisiin ja toimiviin tiloihin.

Yksilölliset opintopolut, mitä ne ovat?

Kiinnostaako sote-ala, lue Henna Sorrin tarina.

Opintopolku voi olla mutkikaskin, tärkeintä on aloittaa. Alex Lund löysi lopulta oman alansa konetekniikasta.

Tavastiassa opiskelee erittäin tyytyväisiä opiskelijoita.

Ammattiopisto Tavastia on vastuullinen ja laadukas oppilaitos.

Uutta! Luonto- ja ympäristölinja. Katso Lammin lukion esittelyillan 15.2.2023 tallenne.

Urheilevalle opiskelijalle tukea antaa Urheiluakatemia Tavastia.

Sivua päivitetty 20.2.2023 kello 14.57

Uusimmat uutiset

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen harjoitusillalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023

Tavastia Goes Business -kisassa haettiin ideoita nuorten houkuttelemiseksi keskustaan

Yrittäjän päivänä 5.9. Business Park Parkissa saatiin kuulla uusista innovaatioista, kun nuoret päästettiin kehittelemään ratkaisuja Hämeenlinnan keskustan elävöittämiseen.   Mun Hämptonin […]

Lue lisää

7.9.2023

Lukioselvitys valmistui – ei syytä vaihtaa koulutuksen järjestäjää

Lukiokoulutuksen kustannuksia ja järjestämisvaihtoehtoja koskevan selvityksen käynnistäminen perustui Hämeenlinnan kaupunginhallituksen 27.6.2022 hyväksymään talouden tasapainottamisen viitekehykseen. Selvityksen tulos julkaistiin 17.8.2023. Tasapainottamisen […]

Lue lisää

18.8.2023