Yleinen

Ammattiopisto Tavastia sai merkittävän kunniamaininnan laatukilpailussa

15.11.2022

Ammattiopisto Tavastia on saanut merkittävän kunnianmaininnan Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa. Palkintosumma on 50 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää ammatillisen koulutuksen järjestäjille vuosittain laatupalkintohaun, jonka toteuttaa Opetushallitus. Laatupalkintoa voivat hakea kaikki ammatillisen koulutuksen järjestäjät. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2022 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle ja Perho Liiketalousopisto Oy:lle. Koulutuskuntayhtymä Tavastialle ja Savon koulutuskuntayhtymälle myönnettiin lisäksi kunniamaininta.

Tänä vuonna laatupalkinnon teemana oli kestävä kehitys, ja Ammattiopisto Tavastia sai kunniamaininnan ansioistaan sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden vahvistamisessa.

– Sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden vahvistaminen on Ammattiopisto Tavastialle erittäin tärkeää. On hienoa, että vuosien työ muun muassa yhdenvertaisten opiskelumahdollisuuksien turvaamiseksi ja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi on valtakunnallisesti tunnustettu, iloitsee Ammattiopisto Tavastian rehtori Heini Kujala.

Laatupalkinnolla kannustetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja jatkuvaan parantamiseen. Tavoitteena on löytää parhaita käytäntöjä muiden organisaatioiden oppimisen perustaksi ja edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta, vetovoimaa ja tunnettuutta. 

Laatupalkinto myönnetään tunnustuksena toiminnan, sen jatkuvan kehittämisen ja tulosten laadusta sekä esimerkillisestä työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä. Laatupalkinnon myöntäminen pohjautuu ennalta määriteltyihin kriteereihin perustuvaan toiminnan arviointiin.

– Laatupalkintokilpailun tämänvuotinen teema kestävä kehitys kytkeytyy saumattomasti laadun kehittämiseen. Laatupalkintokilpailuun osallistuminen tarkoitti hakemuksen tekemisen lisäksi arviointipäivää, jossa arviointiryhmä haastatteli yli 50 henkilöä, jotka edustivat Tavastian henkilöstön lisäksi opiskelijoita, työelämää ja sidosryhmiä, Kujala kertoo.

– Laadunhallinta ja kestävän tulevaisuuden edistäminen ovat olleet Tavastiassa vuosien ajan keskeisiä kehittämisalueita. OKKA-säätiön Ammattiopisto Tavastialle myöntämä kestävän kehityksen sertifikaatti on ollut voimassa vuodesta 2017 lähtien. Sertifikaatti ohjaa ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden systemaattiseen parantamiseen, kertoo kestävän tulevaisuuden koordinoinnista vastaava koulutuspäällikkö Merja Kytöaho.

Vuosittain on jaettu enintään neljä laatupalkintoa sekä harkinnan mukaan kunniamainintoja ansioista erityisteemassa. Palkintosumma on tarkoitettu käytettäväksi koulutuksen järjestäjän toiminnan kehittämiseen ja toiminnasta viestimiseen.

Ammatillisen koulutuksen laatupalkintojen jakotilaisuus järjestettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen seminaarin yhteydessä Sokos Hotel Kimmelissä tiistaina 15.11. Laatupalkinnot jakoi opetusministeri Li Andersson.

Lue lisää kilpailun tuloksista ja perustelut.

Tavastiasta laatupalkintokilpailun kunniamaininnan ottivat vastaan Merja Kytöaho, Heini Kujala ja Riikka Lehto.
Tunnelmia palkintojenjakotilaisuudesta. Palkinnot jakoi opetusministeri Li Andersson.

Sivua päivitetty 15.11.2022 kello 14.30

Uusimmat uutiset

Suomessa on hyvä – ja Tavastiassa vielä parempi

Suomen Punaisen Ristin Rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.3.–26.3. Yhdessä opettaja Liisa Turtiaisen TUVA-ryhmän ja Kati Paulinin hoiva-avustajaopiskelijoiden kanssa pohdimme muun muassa […]

Lue lisää

21.3.2023

TAVASTIArekry tarjoili tietoa kesätöistä

Tiistaina 21.3.2023 Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin jo perinteinen TAVASTIArekry-tapahtuma. Rekryssä noin kolmisenkymmentä yritystä ja yhteisöä esitteli työpaikkatarjontaansa ja etsi työvoimaa kesäksi, […]

Lue lisää

21.3.2023

Suomalaista koulujärjestelmää tutkimassa

Lounais-Ranskasta Bordeauxista saapunut viiden opettajan tiimi tutustui helmikuussa yli viikon ajan Ammattiopisto Tavastiaan ja suomalaiseen koulujärjestelmään laajemmin. Heidän erityinen kiinnostuksen […]

Lue lisää

6.3.2023