Yleinen

Ammattiopisto Tavastia sai merkittävän kunniamaininnan laatukilpailussa

15.11.2022

Ammattiopisto Tavastia on saanut merkittävän kunnianmaininnan Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa. Palkintosumma on 50 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää ammatillisen koulutuksen järjestäjille vuosittain laatupalkintohaun, jonka toteuttaa Opetushallitus. Laatupalkintoa voivat hakea kaikki ammatillisen koulutuksen järjestäjät. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2022 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle ja Perho Liiketalousopisto Oy:lle. Koulutuskuntayhtymä Tavastialle ja Savon koulutuskuntayhtymälle myönnettiin lisäksi kunniamaininta.

Tänä vuonna laatupalkinnon teemana oli kestävä kehitys, ja Ammattiopisto Tavastia sai kunniamaininnan ansioistaan sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden vahvistamisessa.

– Sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden vahvistaminen on Ammattiopisto Tavastialle erittäin tärkeää. On hienoa, että vuosien työ muun muassa yhdenvertaisten opiskelumahdollisuuksien turvaamiseksi ja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi on valtakunnallisesti tunnustettu, iloitsee Ammattiopisto Tavastian rehtori Heini Kujala.

Laatupalkinnolla kannustetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja jatkuvaan parantamiseen. Tavoitteena on löytää parhaita käytäntöjä muiden organisaatioiden oppimisen perustaksi ja edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta, vetovoimaa ja tunnettuutta. 

Laatupalkinto myönnetään tunnustuksena toiminnan, sen jatkuvan kehittämisen ja tulosten laadusta sekä esimerkillisestä työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä. Laatupalkinnon myöntäminen pohjautuu ennalta määriteltyihin kriteereihin perustuvaan toiminnan arviointiin.

– Laatupalkintokilpailun tämänvuotinen teema kestävä kehitys kytkeytyy saumattomasti laadun kehittämiseen. Laatupalkintokilpailuun osallistuminen tarkoitti hakemuksen tekemisen lisäksi arviointipäivää, jossa arviointiryhmä haastatteli yli 50 henkilöä, jotka edustivat Tavastian henkilöstön lisäksi opiskelijoita, työelämää ja sidosryhmiä, Kujala kertoo.

– Laadunhallinta ja kestävän tulevaisuuden edistäminen ovat olleet Tavastiassa vuosien ajan keskeisiä kehittämisalueita. OKKA-säätiön Ammattiopisto Tavastialle myöntämä kestävän kehityksen sertifikaatti on ollut voimassa vuodesta 2017 lähtien. Sertifikaatti ohjaa ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden systemaattiseen parantamiseen, kertoo kestävän tulevaisuuden koordinoinnista vastaava koulutuspäällikkö Merja Kytöaho.

Vuosittain on jaettu enintään neljä laatupalkintoa sekä harkinnan mukaan kunniamainintoja ansioista erityisteemassa. Palkintosumma on tarkoitettu käytettäväksi koulutuksen järjestäjän toiminnan kehittämiseen ja toiminnasta viestimiseen.

Ammatillisen koulutuksen laatupalkintojen jakotilaisuus järjestettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen seminaarin yhteydessä Sokos Hotel Kimmelissä tiistaina 15.11. Laatupalkinnot jakoi opetusministeri Li Andersson.

Lue lisää kilpailun tuloksista ja perustelut.

Tavastiasta laatupalkintokilpailun kunniamaininnan ottivat vastaan Merja Kytöaho, Heini Kujala ja Riikka Lehto.
Tunnelmia palkintojenjakotilaisuudesta. Palkinnot jakoi opetusministeri Li Andersson.

Sivua päivitetty 15.11.2022 kello 14.30

Uusimmat uutiset

Taitajien finaalit kisataan toukokuussa Kuopiossa

Tiukat Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ovat takana ja kaikki Tavastian opiskelijat suoriutuivat tehtävistään hienosti. Semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. […]

Lue lisää

20.2.2024

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä. Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on […]

Lue lisää

15.2.2024

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista […]

Lue lisää

25.1.2024