Urheiluakatemiatoiminta on Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtamaa valtakunnallista urheiluakatemiaohjelmaa, jolla pyritään tukemaan urheilijoiden kaksoisuraa eli urheilun ja koulun laadukasta yhdistämistä yläkouluista korkeakouluihin. Urheiluakatemia Tavastian paikallisesta ja alueellisesta koordinoinnista vastaa Koulutuskuntayhtymä Tavastia.

Urheiluakatemia Tavastiaan kuuluvat tällä hetkellä kaikki Hämeenlinnan yläkoulut “liikuntalähikouluina”, Hämeenlinnan Lyseon lukio ja Ammattiopisto Tavastia 2. asteella sekä Hämeen ammattikorkeakoulu ja Panssariprikaati. Urheiluakatemia tekee tiivistä yhteistyötä mm. paikallisten urheiluseurojen, Hämeenlinnan kaupungin, Lasten Liikunnan Tuen ja Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n kanssa. Lisäksi asiantuntijatoiminnassa on mukana useita paikallisia liikunta-alan yrittäjiä.

Urheiluakatemia Tavastia on toiminut vuodesta 2013. Akatemian toiminnan piirissä on vuosittain tällä hetkellä noin 450 opiskelevaa urheilijaa.

Urheiluakatemia Tavastian somekanaviin täältä!

Urheiluakatemia Tavastia – kasva menestyjäksi

Kokonaisvaltaista tukea nuorelle urheilijalle

Urheiluakatemian yhtenä tavoitteena on mahdollistaa urheilijan pääsy omassa lajissaan niin pitkälle kuin urheilija itse haluaa.

Lue lisää

Haku Urheiluakatemia Tavastiaan ja mukana olevat oppilaitokset

Hae Urheiluakatemia Tavastiaan

Urheiluakatemia Tavastian oppilaitokset

Urheiluakatemian toiminta ja arvot

Urheiluakatemiat ovat Urheiluakatemiat ovat Suomessa 2000-luvulla käynnistyneitä paikallisia tai seudullisia yhteistyöverkostoja. Toimintaa ohjaavat yhteiset arvot.

Mitä Urheiluakatemiat ovat?

Urheiluakatemian arvot

Akatemian valmennus- ja asiantuntijatoiminta

Urheiluakatemia Tavastiassa järjestetään toisen asteen opiskelijoille aamuvalmennusta kuudessa päälajissa sekä ns. yleisryhmässä, johon kuuluu muiden lajien yksittäisiä kansallisen tai kansainvälisen tason urheilijoita. Lisäksi Urheiluakatemia Tavastia tarjoaa asiantuntijapalveluita, jotka linkittyvät osaksi urheilijoiden ja lajien valmennusprosesseja. Asiantuntijaverkoston toimintatapana on kohdentaa tukitoimet urheilijoiden arkeen ja vahvistaa valmentajien osaamista.

Akatemiavalmennus

Asiantuntijatoiminta ja akatemiaedut

Urheiluakatemia Tavastian koordinaattori

Urheiluakatemian koordinaattori esittäytyy

Urheiluakatemia Tavastian uutena kokopäiväisenä koordinaattorina toimii Olli-Pekka Hakala.

Lue lisää

Lisätietoja antaa:
Urheiluakatemia Tavastian koordinaattori
Olli-Pekka.Hakala@kktavastia.fi
+358505969901

Lisätietoja antaa

Olli-Pekka Hakala

Urheiluakatemia Tavastian koordinaattori
Olli-Pekka.Hakala@kktavastia.fi
+358505969901

Sivua päivitetty 24.8.2023 kello 09.15