Koulutuskuntayhtymä Tavastiaan kuuluvat toisen asteen oppilaitokset Hämeenlinnan lyseon lukio ja sen aikuislukio, Kaurialan lukio, Lammin ja Parolan lukiot sekä Ammattiopisto Tavastia. Monipuolisesta kansalaisopistotarjonnasta vastaa Vanajaveden Opisto. Tavastia Koulutus Oy puolestaan tarjoaa koulutuspalveluja työelämälle esimerkiksi täydennys- ja korttikoulutuksina, räätälöityinä kursseina sekä työvoimakoulutuksia. Työelämälle suunnatut koulutukset toteutetaan käytännössä yhteistyössä ammattiopiston ja Vanajaveden Opiston kanssa.

Opiskelijoita ammattiopistossa ja lukioissa on yhteensä noin 5 000. Vanajaveden Opistossa on tuhansia harrastajia noin yhdeksälläsadalla erilaisella kurssilla.

Kuntayhtymän kuusi jäsenkuntaa ovat: Akaa, Hattula, Hämeenlinna, Janakkala, Pälkäne ja Urjala. Jäsenkunnat ovat solmineet yhteisen perussopimuksen, jossa määritellään kuntien väliset säännöt kuntayhtymässä sekä kuntayhtymän tehtävän ja toimielimet. Toimielimet ovat yhtymäkokous, yhtymähallitus ja tarkastuslautakunta.

Perussopimus

Sivua päivitetty 29.12.2020 kello 12.05