Koulutuskuntayhtymä Tavastialla on velvollisuus järjestää toisen asteen ammatillisia tutkintoja ja koulutusta ensisijaisesti Kanta-Hämeen maakunnassa ja Etelä-Pirkanmaalla sijaitsevissa jäsenkunnissaan, lukiokoulutusta Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan alueilla sekä vapaata sivistystyötä Hämeenlinnan seudun kunnissa.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisluvassa ammatillisen koulutuksen vuotuinen opiskelijavuosien vähimmäismäärä on 2 108. Lukiokoulutuksen järjestämisluvassa ei ole opiskelijamäärärajoituksia. Ammatillisen koulutuksen järjestämisluvan mukaan kuntayhtymä voi järjestää TUVA-koulutusta (tutkintokoulutukseen valmentava koulutus). Koulutuskuntayhtymällä on oikeus järjestää kaikissa tutkinnoissa sekä TUVA-koulutuksessa tutkintoja ja koulutusta työvoimakoulutuksena. Ammatillisen koulutuksen järjestämisluvassa on vankilakoulutuksen ja laajennetun oppisopimuskoulutukseen järjestämistehtävä sekä lukiokoulutuksen järjestämisluvassa matemaattis-luonnontieteellinen erityistehtävä Kaurialan lukiossa.

Koulutuskuntayhtymän hallitus päättää vuosittain toiminta- ja taloussuunnitelmaan liittyen ammattiopiston koulutustarjonnan tutkintokohtaisista määristä ja lukiokoulutuksen aloittavien opiskelijoiden paikkamääristä lukioittain.

Ammatillisen koulutuksen järjestämislupa
Lukiokoulutuksen järjestämislupa
Lukiokoulutuksen järjestämislupa, matemaattis-luonnontieteellinen opetus, Kaurialan lukio

Sivua päivitetty 27.3.2023 kello 15.00