Yleinen

Selvät sotesävelet jo 15-vuotiaana

2.2.2023

Henna Sorri, 27, on jo alansa kokenut ammattilainen nuoresta iästään huolimatta. Kun sote-kärpänen puraisi häntä 15-vuotiaana, ei mikään pidätellyt häntä tavoitteen toteuttamisessa. – Olin niin motivoitunut, että ajoin mopoautolla Hämeenlinnasta Riihimäelle harjoitteluun päivittäin, hän nauraa.

Henna Sorri solmi oppisopimuksen vain 15-vuotiaana vuonna 2011. Tavoitteena oli alkuun lähihoitajaksi valmistuminen, ja sen jälkeenkin elämä on ollut jatkuvaa opiskelua ja työntekoa rinnakkain.

– Tuohon aikaan ei saanut helposti opsopaikkoja, ajat olivat erilaiset. Sain paikan kuitenkin Riihimäeltä. Kaikki kurssilaiseni olivat aikuisia, siellä minä 15-vuotiaana joukossa. Aikuiset ottivat minut kyllä hyvin vastaan, mutta oli se raskastakin, hän muistelee.

– Henna oli nuorin oppisopimuksen solminut opiskelijamme silloin. Moni ei tiedä, että sopimuksen voi tehdä jo 15-vuotiaana, kertoo Ammattiopisto Tavastian uraohjaaja Taru Vierimaa, joka ohjasi ja tsemppasi nuoren Hennan opintoja.

Henna on lähihoitajaopintojensa jälkeen opiskellut jatkuvasti ja tehnyt samaan aikaan työtä. Takana ovat sosionomin opinnot, lähiesimiestyön ammattitutkinto sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Tällä hetkellä Henna opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen alalta.

Ikuiseksi opiskelijaksi hän ei silti tunnustaudu, vaan tavoitteet ja seuraava askel ovat olleet aina selkeänä mielessä. Opiskeluun motivoi halu kehittyä ja haastaa itseä uusiin asioihin.

– Halu kehittyä, mutta myös kehittää, hän tarkentaa.

Kokeile, etsi ja oivalla

Kokemusta on kertynyt lähes 12 vuoden aikana sotealan eri tehtävistä hoitoalan vuorotöistä tiiminvetäjän ja yksikönjohtajan tehtäviin. Tällä hetkellä hän työskentelee Attendolla rekrytointikoordinaattorina.

– Kävin kyllä jossain vaiheessa katsomassa muutakin alaa, mutta halusin äkkiä takaisin, hän nauraa.

Henna korostaa, että ei lähihoitajana vielä tiennyt, mitä haluaa ja mihin suuntaan mennä. Hän kannustaa samassa tilanteessa olevia kokeilemaan rohkeasti erilaisia polkuja.

– Kokeile monenlaista, etsi ja oivalla, hän kannustaa vielä omaa alaansa etsiviä.

– Henna on todella hyvä esimerkki, kuinka tänä päivänä voi kehittää itseään. Suomessa on hienot mahdollisuudet opiskella aikuisena, Taru Vierimaa sanoo.

Ammattiopisto Tavastiassa on uraohjaajia, jotka auttavat sinua pohtimaan, mitä seuraavaksi voisit opiskella tai miten vaihtaa toiselle alalle. Muista myös Tavastian Ohjauspisteen palvelut: ohjauspiste@kktavastia.fi tai +35836581500

Taru Vierimaalla ja Henna Sorrilla riitti keskusteltavaa ja muisteltavaa Tekijä-tapahtumassa.

Sivua päivitetty 2.2.2023 kello 14.57

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastian maahanmuuttajaopiskelijat palkittiin stipendein 

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on valinnut kaksi Ammattiopisto Tavastian opiskelijaa maahanmuuttajastipendien saajiksi. Valinnassa painotettiin kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja […]

Lue lisää

1.12.2023

KÄTEVÄ-osasto loisti magentana Suomen kädentaidot -messuilla

Ammattiopisto Tavastian KÄTEVÄ-osasto oli näyttävästi mukana Suomen Kädentaidot 2023 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Euroopan suurimmaksi kasvanut kädentaitojen tapahtuma ihastuttaa […]

Lue lisää

30.11.2023

Opiskelijasta ammatilliseksi ohjaajaksi

Emily Thompson opiskeli Ammattiopisto Tavastiassa leipuri-kondiittoriksi. Opintojensa aikana hän ehti osallistumaan tv-kilpailuun ja tekemään harjoitteluja ulkomailla. Nyt hän työskentelee ammatillisena […]

Lue lisää

30.11.2023