Yleinen

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

15.2.2024

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä.

Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on ulkoistuslogistiikan markkinajohtaja Suomessa ja Pohjoismaiden suurin sisälogistiikkatalo. Heidän sisälogistiikkaliiketoiminnan kehitysorganisaatio kävi tutustumassa sisälogistiikan ammatillisen koulutuksen rakenteeseen ja samalla he näkivät tavat, joilla sisälogistiikkaa opetetaan Ammattiopisto Tavastiassa.

Vierailulla esiteltiin Turengin yksikön tiloja, simulaattoreita sekä Keskusvaraston toimintoja. Lopussa yhteisessä keskustelutilaisuudessa kuultiin vieraiden ajatuksia ja kommentteja opetuksesta. Markku Viljanen, sisälogistiikan kehityksestä vastaava, kirjoitti vierailusta myöhemmin LinkedIniin muun muassa näin:

LIMOWA logistiikan opettajien ja tutkijoiden päivässä kuulin Janne Hakalalta heidän opetus konseptistaan Ammattiopisto Tavastiassa ja tätä täytyy kyllä nostaa esille, erittäin mielenkiintoinen tapa sisälogistiikan osaajien koulutukseen!

Eli oppimisympäristö on siis oikean verkkokaupan varasto, jossa opiskelijat suorittavat kaikkia eri tehtäviä prosessin alusta loppuun. Tähän sisältyy myös tuotteiden hankintaa toimittajilta. Kyseessä on siis keskusvarasto, josta henkilökunta (~500 asiakasta) tilaa kaikkea, mitä opettamisessa tarvitaan aina korjauslakasta lähtien.

Oli todella mukava huomata, miten oppisisältöjä on hienosäädetty yritysten toiveiden mukaisesti, on mm. tuotu oikeaa työympäristöä vastaava jätteiden lajittelu, LEAN/jatkuvan parantamisen peliharjoite, lähettämöön erillinen softa lähettämiseen jne.

Kun meillä on näin laadukasta koulutusta tarjolla, ei ole huolta tulevaisuuden osaajista varastotyössä, Posti Group Oyj ja Transval Group.

Lue lisää ja hae opiskelemaan alaa!

Ammattiopisto Tavastian logistiikan perustutkinnossa voit opiskella palvelulogistiikkatyöntekijäksi, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi tai linja-autonkuljettajaksi.

Sivua päivitetty 15.2.2024 kello 13.53

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024