Yleinen

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

15.2.2024

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä.

Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on ulkoistuslogistiikan markkinajohtaja Suomessa ja Pohjoismaiden suurin sisälogistiikkatalo. Heidän sisälogistiikkaliiketoiminnan kehitysorganisaatio kävi tutustumassa sisälogistiikan ammatillisen koulutuksen rakenteeseen ja samalla he näkivät tavat, joilla sisälogistiikkaa opetetaan Ammattiopisto Tavastiassa.

Vierailulla esiteltiin Turengin yksikön tiloja, simulaattoreita sekä Keskusvaraston toimintoja. Lopussa yhteisessä keskustelutilaisuudessa kuultiin vieraiden ajatuksia ja kommentteja opetuksesta. Markku Viljanen, sisälogistiikan kehityksestä vastaava, kirjoitti vierailusta myöhemmin LinkedIniin muun muassa näin:

LIMOWA logistiikan opettajien ja tutkijoiden päivässä kuulin Janne Hakalalta heidän opetus konseptistaan Ammattiopisto Tavastiassa ja tätä täytyy kyllä nostaa esille, erittäin mielenkiintoinen tapa sisälogistiikan osaajien koulutukseen!

Eli oppimisympäristö on siis oikean verkkokaupan varasto, jossa opiskelijat suorittavat kaikkia eri tehtäviä prosessin alusta loppuun. Tähän sisältyy myös tuotteiden hankintaa toimittajilta. Kyseessä on siis keskusvarasto, josta henkilökunta (~500 asiakasta) tilaa kaikkea, mitä opettamisessa tarvitaan aina korjauslakasta lähtien.

Oli todella mukava huomata, miten oppisisältöjä on hienosäädetty yritysten toiveiden mukaisesti, on mm. tuotu oikeaa työympäristöä vastaava jätteiden lajittelu, LEAN/jatkuvan parantamisen peliharjoite, lähettämöön erillinen softa lähettämiseen jne.

Kun meillä on näin laadukasta koulutusta tarjolla, ei ole huolta tulevaisuuden osaajista varastotyössä, Posti Group Oyj ja Transval Group.

Lue lisää ja hae opiskelemaan alaa!

Ammattiopisto Tavastian logistiikan perustutkinnossa voit opiskella palvelulogistiikkatyöntekijäksi, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi tai linja-autonkuljettajaksi.

Sivua päivitetty 15.2.2024 kello 13.53

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024