Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, logistiikan perustutkinto

Koulutus alkaa 10.1.2022

Kuljetuspalvelujen osaamisala

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajia tarvitaan työelämässä vastuullisiin tehtäviin. Koulutuksesta saat yhdistelmäajoneuvon ajokorttikoulutuksen ja ammattipätevyyden toimia kuljettajana. Suoritat myös vaarallisten aineiden ajoluvan (ADR). Valmistuttuasi sinulla on osaamista ajoneuvotekniikasta, kuljetustekniikasta ja varastoinnista. Ymmärrät myös asiakaspalvelun, yrittäjyyden tärkeyden työssäsi.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana voit työskennellä esimerkiksi vaarallisten aineiden kuljettajana. Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Jatkuvan haun pääsyvaatimukset

  • voimassa oleva B -luokan ajokortti
  • 21 vuoden ikä (täytettävä koulutuksen aikana)
  • ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus
    Kuljetuspalvelujen osaamisalalla on erityisiä terveydentilavaatimuksia, jolloin hakijalta voidaan pyytää selvitystä terveydentilastaan hakuvaiheessa tai koulutuksen aikana. Terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset. 

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä ajokorttiin liittyvistä viranomaismaksuista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Koljalantie 7, Turenki

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 22.2.—22.3.2022)

Jatkuva haku (hakuaika 20.9.—31.10.2021)

Hae

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Varusmiehelle

Jos olet suorittanut armeijassa yhdistelmäajoneuvon ajokorttikoulutuksen C1E ja perustason ammattipätevyyskoulutuksen 140 h, voit hakea jatkamaan Ammattiopisto Tavastiassa Kuljetusalan perustason ammattipätevyys -koulutusta 140 h, jolloin saat 280 h koulutuksen (Logistiikan perustutkinnon tutkinnon osa: Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp) ja voit toimia kuljettajana alle 21 vuotiaana. Hakulomake

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500