Yhteishaku

Yhteishaussa haetaan peruskoulun jälkeen toisen asteen oppilaitoksiin. Tavastian oppilaitoksista haussa ovat mukana Ammattiopisto Tavastia sekä Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Lammin ja Parolan lukiot. Yhteishaku 2025 hakuaika on 18.2.–18.3.2025 ja se päättyy 18.3.2025 kello 15. Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 12.6.2025. Tervetuloa tavastialaiseksi!

Yhteishaku 2025

Tulevaisuuden tekijät Tavastiasta! Yhteishaussa voit ottaa askeleen kohti unelmiasi – me autamme matkallasi.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitoksista mukana yhteishaussa ovat Ammattiopisto Tavastia, jonka pääkampus sijaitsee Hämeenlinnan keskustan lähellä. Samalla kampusalueella sijaitsee myös yhteishaussa mukana oleva Hämeenlinnan lyseon lukio. Kaurialan lukio on myös kantakaupungin ytimessä, Lammin lukio taas sijaitsee nimensä mukaan Lammin pitäjässä. Parolan lukion löydät Hattulan kunnasta Parolan taajamasta.

  • Tallenna hakemuksesi Opintopolussa viimeistään 18.3.2025 kello 15.00.
  • Saat valintatuloksen aikaisintaan 12.6.2025.
  • Ota opiskelupaikkasi vastaan viimeistään 26.6.2025.

Tutustu oppilaitoksiimme ja hae tavastialaiseksi!

Screen-reader -otsikko

Opiskelijatarinoita Ammattiopisto Tavastiasta

Lue eri alojen opiskelijoiden kokemuksia Ammattiopisto Tavastiassa opiskelusta sekä vaiheista valmistumisen jälkeen. Mahdollisuuksia on monia!

Opiskelijatarinoita Tavastiasta

Urheiluakatemia Tavastia tukee kilpaurheilijaa

Urheiluakatemia Tavastia on seudullinen opiskelun ja tavoitteellisen urheiluvalmennuksen yhdistävä toimintaorganisaatio. Urheiluakatemian tarkoituksena on valjastaa alueellinen osaaminen nuorten urheilijoiden käyttöön ja luoda urheilijoille sellaiset olosuhteet ja puitteet, että heillä on mahdollisuudet päästä omassa lajissaan niin pitkälle kuin urheilija itse haluaa, opiskelua unohtamatta. Suurin osa Urheiluakatemian opiskelijoista opiskelee Hämeenlinnan lyseon urheilulinjalla, mutta myös Ammattiopisto Tavastiassa on mahdollista valita kilpaurheilupolku.

Tutustu urheiluakatemiaan ja katso hakuohjeet

Ajankohtaista

Lammin lukion uusi luonto- ja ympäristölinja

Tulevaisuuden vastuulliset luonto- ja ympäristöosaajat tulevat Lammin lukiosta! Tartu tilaisuuteen ja painota opintojasi luontoon ja ympäristöön jo lukioaikana. Linja sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet luonnosta, ympäristöasioista ja hyvinvoinnista.

Tutustu luonto- ja ympäristölinjaan

Kauriala on LUMA-lukio

Kaurialan lukiolla on opetusministeriön myöntämä erityinen koulutustehtävä matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa. LUMA- eli matematiikka- ja luonnontiedelukio on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka olet kiinnostunut ja innostunut matematiikasta ja/tai luonnontieteistä.

Tutustu LUMA-lukioon

Pieni mutta menestyvä Parolan lukio

Pienen lukion edut ja suuret mahdollisuudet odottavat sinua! Parolassa saat yksilöllistä opetusta ja vain taivas on rajana haaveiden toteuttamisessa!

Parolan lukion sivuille

Lyseon lukiossa erityislinjat

Hämeenlinnan lyseon lukiossa voit opiskella yleislinjan lisäksi myös urheilulinjalla ja luovan yrittäjyyden linjalla.

Tutustu lyseon lukioon

Screen-reader -otsikko

Kaksoistutkinto Tavastiassa

Ammattiopisto Tavastiassa voit opiskella sekä ammatin että ylioppilastutkinnon! Kaksoistutkintoon voi hakea, kun on ensin valittu yhteishaussa sellaiseen Ammattiopisto Tavastian perustutkintoon, jonka yhteydessä on mahdollista suorittaa lukio-opintoja.

Lue lisää kaksoistutkinnosta

Yksilölliset opiskelupolut Ammattiopisto Tavastiassa

Jokaisella opiskelijalla on oma yksilöllinen opintopolku ja henkilökohtaiset tavoitteet. Ammattiopisto Tavastiassa voit valita opintoja omien tavoitteidesi mukaisesti. Joissakin ammatillisissa tutkinnoissa voit valita osaamisalan opintojen alettua. Sen lisäksi valittavana on runsaasti erilaisia valinnaisia tutkinnon osia. Yhteisissä tutkinnon osissa valittavana on yhdeksän osaamispisteen laajuiset opinnot. Voit myös valita rakentamistamme yhdeksästä erilaisesta polkuvaihtoehdosta.

Tutustu lisää