Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki

Ruokapalvelun osaamisala

Koulutuksessa perehdytään erilaisiin ruoanvalmistuksen tehtäviin, kuten ruokien ja ruoka-annosten suunnitteluun, valmistukseen ja esille laittoon. Koulutukseen sisältyy mm. hygieniaosaaminen, ruoanvalmistuksessa tarvittavat kädentaidot ja estetiikan sekä taloudellisen ajattelun ja asiakaspalvelun perusteet. Henkilökohtaiset valinnat antavat erikoisosaamisen erityyppisten ruokaravintoloiden ruokatuotannon tehtäviin. Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä.

Kokkina työllistyt ruokaravintolaan, juhla- ja pitopalveluyritykseen, matkustaja- ja rahtialukseen, henkilöstöravintolaan, kahvilaan, hotelliin tai julkisen sektorin ravitsemispalveluun.

Tarjoilija

Asiakaspalvelun osaamisala

Koulutuksessa opit asiakaspalvelu- ja markkinointitaitoja, joustavuutta ja yhteistyötaitoja erilaisissa ravintola- ja catering-alan yrityksissä ja toimipaikoissa. Henkilökohtaisilla valinnoilla voit hankkia erikoisosaamista erityyppisistä ravintoloista. Tarjoilijalta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä.

Tarjoilijana osaat palvella asiakkaita molemmilla kotimaisilla ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä.

Tarjoilijana työllistyt ruokaravintolaan, majoitusliikkeeseen, baariin, juhla- tai pitopalvelu- yritykseen tai henkilöstöravintolaan.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia voi tulla oppimateriaaleista, oppikirjoista, työvaatteista ja -kengistä.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, I-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelun aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 13.5.—31.7.2024)

Seuraava koulutus alkaa: 5.8.2024

Oppisopimus (hakuaika 13.12.2023—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Maarit Rahkola

Opinto-ohjaaja
maarit.rahkola@kktavastia.fi
+358505882530