Rakennusalan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Rakennusalan perustutkinto

Talonrakentaja

Talonrakennuksen osaamisala

Koulutuksessa saat perusvalmiudet kirvesmiestöihin, muuraukseen, laatoitukseen, betonointiin ja raudoitukseen. Hallitset itsenäisesti työmaan varastointi- ja järjestelytyöt ja osaat tehdä annettujen ohjeiden avulla talonrakennustyömaan muita perustöitä turvallisesti ja laadukkaasti. Osaat käyttää talonrakennustyömaan perustyö välineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja.

Talonrakentajana työllistyt ammattimiehen ohjauksessa tai työryhmän jäsenenä uudis- ja korjausrakennustyömaan kirvesmies-, muuraus- tai betonointitöihin.

Maarakentaja

Maarakennuksen osaamisala

Koulutus antaa valmiudet työskennellä maa- ja vesirakennustyömailla ja kunnallisteknisen rakentamisen työmailla. Maarakentajat varmistavat nykyaikaisen yhteiskunnan toimivuuden. Kadut, tiet, pysäköintilaitokset, vesiväylät, lentokentät, satamat, tietoliikenteeseen liittyvä maarakentaminen, energiaverkostot, sähköverkostot, vesihuollon verkostot ja laitteet, ympäristön parantaminen, urheilu- ja liikunta-alueet, kalliorakenteet, maanalaiset tilat, talojen pohjarakenteet sekä kaikessa rakentamisessa tarvittavien kiviaineksien jalostus ovat maarakentajien työn tuloksia.

Maarakentajana työllistyt työmaiden asennus-, mittaus- ja rakentamistehtäviin sekä kuljetus- ja kunnossapitokoneiden kuljettajiksi.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee mm. oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista ja työvälineistä.

Koulutuspaikka

Asentajantie 8-10, Ratasniitty, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus (hakuaika 14.12.2023—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Veli-Pekka Körkkö

Opinto-ohjaaja
Veli-Pekka.Korkko@kktavastia.fi
+358504086573