Rakennusalan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Rakennusalan perustutkinto

Talonrakentaja

Talonrakennuksen osaamisala

Koulutuksessa saat perusvalmiudet kirvesmiestöihin, muuraukseen, laatoitukseen, betonointiin ja raudoitukseen. Hallitset itsenäisesti työmaan varastointi- ja järjestelytyöt ja osaat tehdä annettujen ohjeiden avulla talonrakennustyömaan muita perustöitä turvallisesti ja laadukkaasti. Osaat käyttää talonrakennustyömaan perustyö välineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja.

Talonrakentajana työllistyt ammattimiehen ohjauksessa tai työryhmän jäsenenä uudis- ja korjausrakennustyömaan kirvesmies-, muuraus- tai betonointitöihin.

Maarakentaja

Maarakennuksen osaamisala

Koulutus antaa valmiudet työskennellä maa- ja vesirakennustyömailla ja kunnallisteknisen rakentamisen työmailla. Maarakentajat varmistavat nykyaikaisen yhteiskunnan toimivuuden. Kadut, tiet, pysäköintilaitokset, vesiväylät, lentokentät, satamat, tietoliikenteeseen liittyvä maarakentaminen, energiaverkostot, sähköverkostot, vesihuollon verkostot ja laitteet, ympäristön parantaminen, urheilu- ja liikunta-alueet, kalliorakenteet, maanalaiset tilat, talojen pohjarakenteet sekä kaikessa rakentamisessa tarvittavien kiviaineksien jalostus ovat maarakentajien työn tuloksia.

Maarakentajana työllistyt työmaiden asennus-, mittaus- ja rakentamistehtäviin sekä kuljetus- ja kunnossapitokoneiden kuljettajiksi.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee mm. oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista ja työvälineistä.

Koulutuspaikka

Asentajantie 8-10, Ratasniitty, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 19.3.—12.5.2024)

Seuraava koulutus alkaa: 5.8.2024

Oppisopimus (hakuaika 14.12.2023—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Veli-Pekka Körkkö

Opinto-ohjaaja
Veli-Pekka.Korkko@kktavastia.fi
+358504086573