Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Lastenohjaaja

Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala

Lastenohjaaja huolehtii lapsen kokonais- valtaisesta hyvinvoinnista. Hän kohtaa työssään eri ikäisiä lapsia ja toimii yhteistyössä huoltajien kanssa. Keskeistä ammattitaidossa ovat ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot. Lastenohjaajan työ on kasvatusta, hoitoa ja huolenpitoa sekä lapsen osallisuuden ja oppimisen edistämistä.

Osaat valmistuttuasi tarjota lapsille mielekästä ja heitä kehittävää toimintaa, joka perustuu varhaiskasvatuksen teoriapohjaan. Opintojesi aikana opiskelet myös ammattietiikkaa, alan keskeisiä lakeja, palvelujärjestelmää, lapsiperheen tukimuotoja ja moniammatillista työskentelyä. Lastenohjaajan työpaikkoja ovat lasten päiväkodit, lasten kerhot ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Tavallisimmin lastenohjaajat jatkavat opintojaan sosionomi tai kasvatustieteen kandidaattiopintoihin.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnossa on erityisiä terveydentilavaatimuksia, jolloin hakijalta voidaan pyytää selvitystä terveydentilastaan hakuvaiheessa tai koulutuksen aikana. Lisätietoa terveydentila- ja toimintakykyvaatimuksista.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia voi tulla oppimateriaaleista, oppikirjoista, työvaatteista ja -kengistä.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, S-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelun aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus (hakuaika 13.12.2023—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Marika Loikkanen

Opinto-ohjaaja
Marika.Loikkanen@kktavastia.fi
+358503297790