Ympäristöblogi

Suomalaisen ruoan päivä 4.9.

2.9.2021 Merja Kytöaho

Suomalaisen ruoan päivää vietetään nyt kolmatta kertaa. Päivän perustajat löytyvät Hyvää Suomesta -merkin takaa. Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Tuotteen pitää olla valmistettu Suomessa ja raaka-aineista vähintään 75 % täytyy olla suomalaista. Lihan, maidon, kananmunan ja kalan sekä yhtä raaka-ainetta sisältävän tuotteen on oltava 100-prosenttisesti suomalaista. Tuotteessa voi olla kumpi vaan alla olevista merkeistä.

Hyvää Suomesta -merkki on käytössä 330 elintarvikevalmistajalla yhteensä noin 12000 tuotteessa.

Suomalaisen ruoan päivä on myös Turvallisen ruoan päivä. Tuotantoketjun jokainen vaihe tiedetään ja tekijät tunnetaan.

Inspiroidu leipomaan suomalaisista marjoista tai omenoista piirakkaa tai kokkaamaan satokauden tuotteista ruokaa.

Onko sinulla kotona tuotteita, joissa on Hyvää Suomesta -merkki? Onko sinulle tärkeää, että elintarvikkeet ovat kotimaisia? Kun seuraavan kerran menet ruokakauppaan, niin tutki elintarvikehyllyjä “kotimaisuus” mielessä.

Pihlajanmarjoistakin voi tehdä hyytelöä.

Voit osallistua päivään sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnisteita #suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta. Voit myös rentoutua kuuntelemalla Ruokakutsut podcasteja.

Lauantai on hyvä päivä nauttia kotimaisuudesta!

Merja Kytöaho

Merja Kytöaho on Ammattiopisto Tavastian ravintola-, catering- ja elintarvikealan koulutuspäällikkö sekä Tavastian kestävä tulevaisuus -ryhmän puheenjohtaja.

Sivua päivitetty 2.9.2021 kello 20.58

Tutustu myös näihin kirjoituksiin

Heini Kujala 28.8.2020

Jatkuva oppiminen

Jatkuva oppiminen Elinikäinen oppiminen on vaihtunut termiksi jatkuvaksi oppimiseksi. Jatkuva oppiminen on osaamisen kehittämistä ja uudistamista elämän ja työuran eri […]

Lue kirjoitus

Heini Kujala 15.9.2020

Kehitytään ja kehitetään yhdessä

Kehitytään ja kehitetään yhdessä Tällä viikolla (nyt on vasta tiistai) olen saanut osallistua Tavastiassa kahteen innostavaan kehittämistilaisuuteen. Opiskelijoiden läsnäolon lisääminen […]

Lue kirjoitus