Yleinen

Yhteishaku alkoi – tarjolla 16 ammatillista perustutkintoa

22.2.2022

Valtakunnallinen yhteishaku on alkanut 22.2.2022 ja kestää 22.3.2022 saakka. Yhteishaussa haetaan ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitoksista yhteishaussa ovat mukana kaikki neljä lukiota: Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Lammin sekä Parolan lukiot sekä Ammattiopisto Tavastia.

Meillä Ammattiopisto Tavastiassa valittavana on 16 ammatillista perustutkintoa ja yhteensä 32 tutkintonimikettä. Useimpien ammatillisten perustutkintojen yhteydessä voi suorittaa myös lukio-opintoja eli niin sanotun kaksoistutkinnon.

Yhteishaussa hakeminen tapahtuu valtakunnallisessa järjestelmässä Opintopolku.fi-sivustolla. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 16.6.2022 ja opiskelupaikka pitää vastaanottaa viimeistään 30.6.2022.

Oppivelvollisuus ja TUVA-koulutus

Oppivelvollisuusikä nousi 18 vuoteen viime vuoden elokuusta alkaen. Käytännössä se tarkoittaa, että jokaisen perusopetuksen 9.-luokkalaisen tulee hakeutua jatkokoulutukseen. 

Oppivelvollisuutta voi suorittaa seuraavissa perusopetuksen jälkeisissä koulutuksissa: ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto, nuorten tai aikuisten lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto sekä kansanopistojen oppivelvollisille suunnatut vähintään vuoden pituiset koulutukset. Lisäksi oppivelvollisuutta voi suorittaa TUVA-koulutuksessa (tutkintoon valmentava koulutus), joka yhdistää vanhan kymppiluokan, VALMA-koulutuksen sekä lukioon valmentavan LUVA-koulutuksen.

Kaikki oppivelvollisille tarkoitetut koulutukset ovat maksuttomia.

Urheiluakatemia Tavastia

Tavastian oppilaitoksissa voi yhdistää sujuvasti myös urheilun ja opiskelun. Urheiluakatemia Tavastia on seudullinen nuoren urheilijan opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistävä toimintaorganisaatio. Useimmat Urheiluakatemia Tavastian nuorista urheilijoista opiskelevat Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla. Ammattiopisto Tavastiassa opiskeleva nuori voi myös osallistua urheiluakatemiatoimintaa, sillä meillä opiskelijan on mahdollista valita kilpaurheilupolku.

Urheiluakatemiaan haetaan yhteishaussa. Urheilulinjalle on oma valintamenettelynsä, josta löydät lisätietoa urheilulinjan omilta sivuilta. Ammattiopistoon valituilla opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua Hämeenlinnan lyseon lukion koordinoimaan kilpaurheiluvalmennukseen. Kilpaurheiluvalmennuksesta voi saada osaamispisteitä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Lue lisää yhteishausta ja hae tavastialaiseksi!

Sivua päivitetty 22.2.2022 kello 15.16

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024