Oppisopimus on loistava keino opiskella työn ohessa tai edistää opintoja ja saada samalla palkkaa työstään. Oppisopimuskoulutus tarkoittaa, että opiskelija oppii tutkintoa varten tarvittavat tiedot ja taidot pääasiassa työpaikalla työtehtäviä tehdessään. Tukenaan hänellä on työpaikkaohjaaja, ja tarvittaessa oppisopimuskoulutusta täydennetään esimerkiksi oppilaitoksessa annettavalla opetuksella. Oppisopimus sopii kaikenikäisille!

Kasvata ammattitaitoa oppisopimuksella

Tarvitseeko tai haluaako henkilökuntasi koulutusta? Haluatko itse oppia uutta? Oppisopimus on erinomainen keino kasvattaa ammattitaitoa ja kehittää samalla työpaikkaa ja omaa työtä. Työntekijä voi solmia oppisopimuksen oman työpaikkansa kanssa ja suorittaa opintoja omia töitään tekemällä. Oppisopimuksella koulutat myös esimerkiksi työntekijän, jolta puuttuu tutkinto.

Kaikki Ammattiopisto Tavastian perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot voi suorittaa oppisopimuksella. Tutustu ja kysy rohkeasti lisää!

Rekrytoi opiskelija oppisopimuksella

Tarvitsetko yritykseesi uuden osaajan? Voit rekrytoida uuden henkilön suorittamaan koko tutkintoa tai rekrytoida oppilaitoksesta tutkintoa suorittavan opiskelijan. Oppisopimus voidaan solmia myös niin, että Koulutuskuntayhtymä Tavastian henkilöstövuokrausyritys TaitavaRekry toimii työnantajana, lisätiedot Pekka Linna, puh. 044 750 6706. Lue lisää. Selvitä myös mahdollisuus palkkatukeen.

Yrittäjän oppisopimuskoulutus

Oletko yrittäjä ja haluaisit opiskella? Oppisopimuksella suoritetusta tutkinnosta tai lisäkoulutuksesta on hyötyä, olitpa sitten aloitteleva yrittäjä tai jo konkari.

Oppisopimuksella opiskellessasi suurin osa koulutuksesta tapahtuu omassa yrityksessäsi työskennellen. Osa koulutuksesta suoritetaan oppilaitoksessa, verkossa tai etänä.

Kun yrittäjänä opiskelet oppisopimuksella, sinua ohjaa mentori. Mentori on henkilö, jolla on kokemusta yrittäjyydestä ja hän on asiantuntija yrittäjän opiskelemalla alalla.

Oppisopimuskoulutuksesta saat uutta potkua yrittäjäelämään, kysy lisää ja tule mukaan!

Lue lisää yrittäjän oppisopimuskoulutuksesta Oppisopimus.fi-sivustolta.

Oppisopimus FAQ

  • Työnantajan ja opiskelijan välinen kirjallinen määräaikainen työsopimus tai työnantajan, opiskelijan ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian henkilöstövuokrausyritys TaitavaRekryn väliset sopimukset
  • Työaika vähintään 25 h/viikko
  • Opiskelijalle maksetaan TES:n mukainen palkka
  • Työpaikalla on oltava työpaikkaohjaaja. Kouluttaudu työpaikkaohjaajaksi, tutustu tästä koulutukseen!

Ammattiopisto Tavastia sopii työnantajan kanssa oppisopimuskoulutuksen järjestämisestä (mm. miten paljon koulutusta toteutetaan oppilaitoksessa ja mahdollinen koulutuskorvaus). Sopimusta edeltää opiskelijan, työnantajan ja opettajan keskustelu, jossa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Lisätietoja oppisopimuksesta

Oppisopimuksen voi solmia koko tutkintoon tai vaikkapa vain yhteen tutkinnon osaan. Oppisopimuksen voi tehdä myös lyhyeksi aikaa, esimerkiksi kesäloman ajalle ja edistää samalla opintoja!

Laajennettu oppisopimuskoulutus

Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa voimme tehdä oppisopimuksia myös niihin tutkintoihin, joita emme itse järjestäjä. Tämä tarkoittaa, että jos haluat opiskella mitä tahansa ammatillista perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoa tai niiden osia, se on kauttamme mahdollista. Ota yhteyttä ja suunnitellaan lisää!

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Sivua päivitetty 9.1.2024 kello 13.50