Urheilijan tavoitteiden toteutumisen lisäksi urheiluakatemian tehtävänä on myös auttaa nuorta yhdistämään urheilu ja opiskelu sekä edesauttaa urheilijan laadukkaan arjen syntymistä. Koulunkäynnin hoitaminen mallikkaasti on myös edellytys Urheiluakatemiassa harjoittelulle. Tämä ns. kaksoisuran edistäminen on urheiluakatemiatoiminnan keskiössä ja urheilijan urapolkuja pyritään jatkossa mahdollistamaan aina alakoulusta korkea-asteelle.

Urheiluakatemiassa nuorille urheilijoille tarjotaan laji- ja oheisharjoitusten lisäksi valmennusta elämänhallinnassa, ravintoasioissa sekä henkisellä puolella. Myös valmentajien osaamisen kehittäminen ja mentorointi kuuluvat toimintaan. Lisäksi tavoitteena on jatkuvasti kehittää urheiluakatemian tarjoamia asiantuntijapalveluita (fysiikkavalmennus, testaus, lääkäri- ja fysioterapiapalvelut, hieronta, ravitsemus, uraohjaus)

Enemmistö Urheiluakatemia Tavastian nuorista urheilijoista opiskelee Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla. Lisäksi urheilijoita opiskelee Ammattiopisto Tavastiassa, jossa heidän on mahdollista valita kilpaurheilupolku. Koska Urheiluakatemia Tavastia on kasvattaja-akatemia, toimintaa on aloitettu muutamassa lajissa myös yläkoulun puolella. Yläkoulutoiminnan kehittäminen on yksi tämän hetken painopistealueita. Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa on syksyllä 2021 allekirjoitettu yhteistyösopimus ja tätä yhteistyötä tiivistetään ja kehitetään osana ”urheilijamyönteinen korkeakoulu”-hanketta.

Tasokkaan valmennuksen takaavat alueen urheiluseurat, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Urheiluakatemialla on tällä hetkellä kuusi painopistelajia: jääkiekko, jalkapallo, salibandy, lentopallo, yleisurheilu ja uinti. Näissä lajeissa Urheiluakatemia järjestää kolme kertaa viikossa aamutreenejä, jotka ovat osa nuoren opintoja, ja lajeilla on omat valmentajansa. Muiden lajien urheilijat kuuluvat niin sanottuun yleisryhmään, jossa aamuharjoitukset suunnitellaan erikseen. Toiminnan ja urheilijamäärien kasvaessa voidaan lajivalmennukseen ottaa useampia lajeja mukaan. Tasokkaan valmennuksen takaavat alueen urheiluseurat, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Myös yhteistyö Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n kanssa on tärkeä osa laadukasta toimintaa.

  • Tavastian oppilaitokset ovat sijainniltaan ihanteelliset useimmalle urheilevalle nuorelle, sillä suorituspaikat ovat lähellä Tavastian Hattelmalantien kampusaluetta ja sen palveluja.
  • Urheilijoille tarjolla oleva aamupala helpottaa monen opiskelijan aamurutiineja.
  • Ammattiopiston opiskelijat voivat myös tarvittaessa hyödyntää asuntolaa, jos matka oppilaitokseen on liian pitkä päivittäiseen kulkemiseen.

Sivua päivitetty 15.9.2022 kello 10.11