Hoiva-avustaja koulutus

Koulutus alkaa 13.2.2023

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille sekä alan vaihtajille, jotka ovat kiinnostuneita hoiva-avustajana työskentelystä ja haluavat nopeasti työelämään tekemään merkityksellistä työtä. Työ on ihmisläheistä työtä ja siinä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Maahanmuuttajien tulee selviytyä opinnoista suomen kielellä.

Hoiva-avustajan koulutuksen suorittaneena ammattilaisena työskentelet esimerkiksi ikääntyneille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa ja hoivakodeissa. Työhön kuuluvat erilaiset avustavat tehtävät asukkaiden arjessa ja perushoidossa, esimerkiksi avustaminen ruokailussa, hygienian hoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa, keittiössä ja puhtaanapidossa. Hoiva-avustajat eivät työskentele yksin työvuorossa eivätkä vastaa lääkehoidosta.

Koulutustiedot TE-palvelut sivulla

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta (lähihoitaja)

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp.
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen 35 osp.

Opintoihin sisältyy teoria- ja etäopintoja sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Osaaminen osoitetaan tutkinnonosittain näytöissä työpaikoilla aidoissa työtehtävissä. Hoiva-avustajan koulutuksen jälkeen voit myös hakeutua opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa Ammattiopisto Tavastiaan.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, S-rakennus, Hämeenlinna

Hakeminen

Työvoimakoulutus (hakuaika 17.11.2022—26.1.2023)

Hae

Lisätietoja antaa

Pirjo Saarela

Koulutuspäällikkö
Pirjo.Saarela@kktavastia.fi
+358504347015

Irmeli Elo

Koulutuspäällikkö
Irmeli.Elo@kktavastia.fi
+358504400454

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500