Hoiva-avustaja koulutus

Koulutus alkaa: 16.9.2024

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille sekä alan vaihtajille, jotka ovat kiinnostuneet hoiva-avustajana työskentelystä ja haluavat nopeasti työelämään tekemään merkityksellistä työtä. Työ on ihmisläheistä työtä ja siinä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Maahanmuuttajien tulee selviytyä opinnoista suomen kielellä.

Hoiva-avustajan koulutuksen suorittaneena ammattilaisena työskentelet avustavissa tehtävissä esimerkiksi ikääntyneille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa ja hoivakodeissa. Työhön kuuluvat erilaiset avustavat tehtävät asukkaiden arjessa ja perushoidossa, esimerkiksi avustaminen ruokailussa, hygienianhoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa, keittiössä ja puhtaanapidossa. Hoiva-avustajat eivät työskentele yksin työvuorossa eivätkä vastaa lääkehoidosta.

Koulutustiedot TE-palvelut sivulla

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta (lähihoitaja)

  • Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen 20 osp
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 25 osp
  • Asiakkaan toimintakyvyn vahvistaminen 15 osp

Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi koulutus, työkokemus ja muu osaaminen. Opintoihin sisältyy teoria- ja etäopintoja sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Osaaminen osoitetaan tutkinnonosittain näytöissä työpaikoilla aidoissa työtehtävissä.

Hoiva-avustajan koulutuksen jälkeen voit myös hakeutua opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa Ammattiopisto Tavastiaan.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, S-rakennus, Hämeenlinna

Hakeminen

Työvoimakoulutus (hakuaika 22.3.—25.8.2024)

Lisätietoja antaa

Pirjo Saarela

Koulutuspäällikkö
Pirjo.Saarela@kktavastia.fi
+358504347015

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500