Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille

Koulutus alkaa: 5.8.2024

Koulutus on suunnattu sinulle, maahanmuuttanut, joka haluat työskennellä logistiikka-alalla. Olet kiinnostunut logistiikka alan erilaisista työtehtävistä. Osaat jo vähän suomea. Koulutuksen aikana opit suomea ja saat tukea opiskeluusi samalla, kun opiskelet ammattia.

Koulutuksen tavoite on suorittaa logistiikka-alan perustutkinnon osa/osat Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp, Kuorma-autonkuljettajan toimiminen 35 osp. Opiskelet samalla opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA) niin, että kielitaitosi kehittyy opintojen aikana.

Kuljetusalan tutkinnon osia suorittanut voi työskennellä erilaisissa kuljetustehtävissä. Koulutuksen suorittanut osaa lastata ja varmistaa kuormattavan tavaran sekä käyttää työkoneita lastauksen ja purkamisen apuna. Osaa suorittaa ajoonlähtötarkastuksen, ymmärtää kuljetusalan asiakirjojen sisällön ja osaa itse määritellä asiakirjoihin tarvittavan sisällön. Koulutuksen suorittanut osaa toimia alan digitaalisessa toimintaympäristössä.

Koulutuksen jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä logistiikka-alalle. Voit koulutuksen jälkeen hakea suorittamaan koko logistiikka-alan perustutkintoa.

Koulutuksen sisältö

Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 15 osp

Kuorma-autonkuljettajana työskentely, 35 osp

Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot

  • suomi toisena kielenä
  • lisäksi esim. matematiikka, digiosaaminen, työelämävalmiudet ja englannin kieli

Koulutuksen suunniteltu kesto on 9,5 kuukautta tai oman henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan. Koulutus on kokopäiväistä. Se sisältää lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta viitenä päivänä viikossa.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Koljalantie 7, Turenki ja Hattelmalantie 8, A-rak., Hämeenlinna

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 15.4.—4.8.2024)

Seuraava koulutus alkaa: 5.8.2024

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500