Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

IT-tukihenkilö

Koulutuksessa perehdytään tieto- ja viestintätekniikan perustehtäviin, kuten sovellusohjelmiin, tietoturvaan, järjestelmien käyttöönottoon ja asiakaspalveluun. Tukihenkilö antaa tietoteknistä apua tietokoneiden tai IT-palveluiden käyttäjille erilaisissa teknisissä ongelmissa asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden välityksellä.

IT-tukihenkilönä työllistyt tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvien työasemien, palvelimien sekä verkko- ja lisälaitteiden asentamiseen, ylläpitämiseen sekä virtualisointiin ja pilvipalveluihin. Työpaikkasi voi olla yksityisissä yrityksissä, julkisella sektorilla tai erilaisissa myynti- ja neuvontatehtävissä.

Tietoverkkoasentaja

Koulutuksessa perehdytään tieto- ja viestintätekniikan perustehtäviin, kuten sovellusohjelmiin, tietoturvaan, järjestelmien käyttöönottoon ja asiakaspalveluun. Valokuitu- ja internetyhteyksien luomisen lisäksi opitaan myös toteuttamaan kiinteistöjen valvontajärjestelmäasennukset, laajakaista-asennukset sekä langattomien verkkojen asennukset. Asennustyön suunnittelu, toteutus, testaus ja raportointi sekä asiakkaan opastus kuuluvat tietoverkkoasentajan työhön.

Tietoverkkoasentajana työllistyt tietoverkkokaapelointien ja -laitteiden asennukseen yksityisissä yrityksissä, julkisella sektorilla tai erilaisissa myynti- ja neuvontatehtävissä.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista ja työvälineistä.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, F-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus (hakuaika 20.3.—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Veli-Pekka Körkkö

Opinto-ohjaaja
Veli-Pekka.Korkko@kktavastia.fi
+358504086573