Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Mittatilausompelija

Koulutus sisältää vaatteiden suunnittelua, kaavoitusta ja valmistusta erilaisista materiaaleista, moniin eri käyttötarkoituksiin ja erityyppisille vartaloille. Opintoihin sisältyy yksilöllisen mittatilausompelun lisäksi osaamista sarjatuotannosta ja kestävän kehityksen mukaisesta vaatteiden valmistuksesta ja korjaamisesta.

Mittatilausompelijana työllistyt ompelimoon, alihankintayritykseen sekä vaate- ja kangasmyymälään. Mittatilausompelija toimii usein myös itsenäisenä yrittäjänä, joka valmistaa vaatteita mittatilaustyönä tai pieniä tuotesarjoja.

Modisti

Koulutus sisältää hattujen ja muiden asusteiden suunnittelua, kaavoitusta, muotoilua ja valmistamista erilaisista materiaaleista. Modisti tekee asusteita asiakkaan mittojen ja mieltymysten mukaan ja osaa neuvoa asiakasta päähineiden valinnassa. Modistin opinnot sisältävät perinteisten käsityötekniikoiden lisäksi teollisempien työtapojen harjoittelua.

Modistina työllistyt omassa yrityksessäsi tai osana osuuskuntaa myyden päähineitä ja tehden tilaustöitä asiakkaille. Teattereiden puvustamot, tapahtumatuotannot ja erilaiset projektit työllistävät myös modisteja.

Suutari

Koulutus sisältää jalkineiden kaavoitusta, valmistusta ja korjaamista. Suutari tekee kenkiä myös asiakkaan mittojen ja toiveiden mukaan. Suutarin ammattitaidon ydintä on jalkineissa käytettävien materiaalien tuntemus. Nahasta suunnitellaan ja valmistetaan jalkineiden lisäksi pieniä tuotteita, kuten vöitä ja laukkuja.

Suutarina työllistyt jalkinealan yritykseen tai itsenäisenä yrittäjänä – esimerkiksi keskittyen jalkineiden korjaamiseen. Teattereiden puvustamot työllistävät myös suutareita.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten ammattitaidon harjoittelemiseen tarvittavista materiaaleista.

Koulutuspaikka

Opiskelusi tapahtuu pääasiassa osoitteessa Hattelmalantie 8, Hämeenlinna. Työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus (hakuaika 14.12.2023—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.


Seuraa meitä somessa!

Instagram @tavastianmittatilausompelijat
Instagram @tavastianmodistit
Instagram @tavastiansuutarit

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Marko Salakari

Opinto-ohjaaja
Marko.Salakari@kktavastia.fi
+358504391384