Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Sähköasentaja

Koulutuksessa opiskellaan asuin-, liike-, teollisuus- tai julkisten kiinteistöjen sähköasennuksiin, käyttöön, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä sähköasennusalan standardien ja säädösten mukaan. Opiskelet sähköiseen talotekniikkaan liittyviä sähkö- ja kiinteistöautomaatioasennuksia sekä

sähköverkoston asentamiseen, käyttöön, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä.

Sähköasentajana työllistyt sähköurakointiliikkeisiin, teollisuuslaitoksiin, energiateollisuuteen sekä sähköteknisiä laitteita valmistavaan teollisuuteen. Voit asentaa erilaisia kodin turva- ja hälytysjärjestelmiä tai työskennellä myynti-, neuvonta- ja opastustehtävissä.

Automaatioasentaja

Koulutuksessa opiskellaan teollisuuden sähkökoneiden ja -laitteiden sekä automaatiojärjestelmien asennukseen, käyttöön, kunnossapitoon ja huoltoon liittyviä sähköalan osaamista vaativia tehtäviä sähköasennusalan standardien ja säädösten mukaan. Opiskelet erilaisten säätö-, kappaletavara- ja valvomojärjestelmien tuntemista sekä asennus- ja kunnossapitotehtävien hallintaa.

Automaatioasentajana työllistyt teollisuuden ja kiinteistöjen automaatioon liittyviin asennus-, käyttöönotto- ja kunnossapitotehtäviin.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten työskentelyssä tarvittavista työvälineistä sekä oppikirjoista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, F-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus (hakuaika 20.3.—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Veli-Pekka Körkkö

Opinto-ohjaaja
Veli-Pekka.Korkko@kktavastia.fi
+358504086573