Liiketoiminnan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | 2.9.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Oletko kiinnostunut bisnesmaailmasta ja taloudesta? Merkonomin koulutus sopii sinulle, jos pidät työskentelystä ihmisten kanssa. Opiskelet mm. asiakaspalveluosaamista, liiketoimintaa, yrittäjyyttä, taloushallintoa, työelämätaitoja, bisnesalan matematiikkaa ja kieliopintoja. Voit valita opintoihisi esimerkiksi myyntiä, markkinointiviestintää, tapahtumatuotantoa ja mediaosaamista.

Merkonomina voit työskennellä kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä, yritysten sekä organisaatioiden taloushallinnon töissä tai yrittäjänä. Työpaikkasi voi löytyä isännöinti- tai tilitoimistosta tai uudemmilta aloilta, kuten sähköisestä kaupankäynnistä sekä tapahtumatuotannosta.

Merkonomi, monimuotokoulutus

Voit hakea opiskelijaksi monimuotokoulutukseen, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut liiketoiminnan ja kaupan ammateista sekä asiakaspalvelusta. Voit olla myös käynyt lukion, työskennellyt jo kaupan alalla tai olla alanvaihtaja.

Merkonomeja tarvitaan työelämässä liiketoiminnan osaajina kaikilla aloilla. Valmistuttuasi merkonomiksi sinulla on osaaminen asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä talouden hallinnasta. Sinulla on monipuolinen kielitaito, ja osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Merkonomina voit työskennellä esimerkiksi myyjänä, pankkitoimihenkilönä, vakuutusvirkailijana, myyntineuvottelijana, myyntisihteerinä, kirjanpitäjänä, laskuttajana, reskontranhoitajana tai palkanlaskijana. Voit myös toimia yrittäjänä tai kehittyä lähiesimiestehtäviin.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Aktiiviselle opiskelijalle on mahdollisuus sisällyttää jatko-opintopolun muodossa opintoja Hämeen ammattikorkeakoululle myös jo merkonomiopintojen aikana.

Pystyt itse vaikuttamaan opintopolkuusi ja opiskeluaikaasi. Hyödynnämme mahdolliset aiemmat opintosi tunnistamalla ja tunnustamalla niistä osaamistasi myös tähän tutkintoon. Suunniteltu kesto monimuotokoulutuksessa on keskimäärin 1,5–2 vuotta. Koulutukseen sisältyy ensimmäisen lukuvuoden aikana lähiopiskelua keskimäärin joka toinen viikko 3 päivänä ja lisäksi etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia voi tulla oppimateriaaleista, oppikirjoista, työvaatteista ja -kengistä sekä tietokoneesta.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelun aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 15.4.—4.8.2024)

Seuraava koulutus alkaa: 2.9.2024

Oppisopimus (hakuaika 13.12.2023—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Päivi Nurminen

Opinto-ohjaaja
Paivi.Nurminen@kktavastia.fi
+358504687551