Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koneistaja

Tuotantotekniikan osaamisala

Koulutuksessa opit valmistamaan koneistamalla erilaisia koneen osia yksittäiskappaleina ja sarjatuotantona sekä tekemään niihin liittyviä mittauksia sekä esivalmistelu- ja jälkikäsittelytöitä. Osaat käyttää koneistajan työssä tarvittavia ohjelmistoja, koneita, laitteita ja materiaaleja. Lisäksi sinulla on mahdollisuus opiskella 3D-mallinnusta ja mittausta. Työ on käytännönläheistä ja vaatii riittävää fyysistä kuntoa.

Koneistajana työskentelet teknologia-alan eri työtehtävissä.

Levyseppähitsaaja

Tuotantotekniikan osaamisala

Koulutuksessa suuntaudut levyseppähitsaajan työtehtäviin. Opit valmistamaan erilaisia teräsrakenteita ja levykappaleita moderneilla valmistus- ja hitsausmenetelmillä sekä niihin liittyviä mittauksia, esivalmistelu- ja jälkikäsittelytöitä. Työ on käytännönläheistä ja vaatii hyvää fyysistä peruskuntoa. Opit käyttämään levyseppähitsaajan työssä tarvittavia koneita, laitteita ja materiaaleja. Lisäksi sinulla on mahdollisuus opiskella 3D-mallinnusta ja mittausta. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa hitsaajan pätevyyskokeita.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia voi tulla oppimateriaaleista, oppikirjoista, työvaatteista ja -kengistä.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, C-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelun aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 19.3.—12.5.2024)

Seuraava koulutus alkaa: 5.8.2024

Oppisopimus (hakuaika 13.12.2023—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Mika Heinonen

Opinto-ohjaaja
Mika.Heinonen@kktavastia.fi
+358504089001