Kone- ja tuotantotekniikan koulutus maahanmuuttaneille (OPVA)

Koulutus alkaa 21.8.2023

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, tutkinnon osa
3D-valmistusmenetelmän käyttö ja opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA)

Koulutus on suunnattu sinulle, maahanmuuttanut, joka haluat työskennellä kone- ja tuotantotekniikka-alalla. Olet kiinnostunut koneista ja laitteista, sekä asennus ja hitsaus töistä. Osaat jo vähän suomea. Koulutuksen aikana opit suomea ja saat tukea opiskeluusi samalla, kun opiskelet ammattia.

Koulutuksen tavoite on suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa 3D-valmistusmenetelmän käyttö. Sen laajuus on 20 osaamispistettä (osp). Koulutuksen aikana suoritetaan työturvallisuuskortti, tulityökortti ja hätäensiapu. Voit sisällyttää opintoihin oman henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti myös muita tutkinnon osia, esim. Suomalaisessa työelämässä toimiminen (15 osp). Opiskelet samalla opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA) niin, että kielitaitosi kehittyy opintojen aikana.

Koulutuksen jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä teollisuuden erilaisiin tehtäviin, koneistajaksi, hitsaajaksi tai asentajaksi. Voit koulutuksen jälkeen hakea suorittamaan koko kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa.

Koulutuksen sisältö

3D-valmistusmenetelmän käyttö, 20 osp (osaamispistettä)

  • suunnitella valmistamisen ja hyödyntää konepiirustuksia, mittaustekniikkaa ja trigonometriaa tarvittavien mittojen selvittämiseen
  • käyttää 3D CAD/CAM-ohjelmaa, mallintaa monimuotoisen 3D-kappaleen umpi- ja kuoripiirteisinä, rajata muotoja ja työratoja ja tulostaa 2D-konepajapiirustukset mallintamastaan kappaleesta
  • valmistaa kappaleen ainetta lisäävällä valmistusmenetelmällä
  • viimeistellä valmistettavan kappaleen

Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot

  • suomi toisena kielenä
  • lisäksi esim. matematiikka, digiosaaminen, työelämävalmiudet ja englannin kieli

Koulutuksen suunniteltu kesto on 9,5 kuukautta (21.8.2023 –31.5.2024) tai oman henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan. Koulutus on kokopäiväistä. Se sisältää lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta viitenä päivänä viikossa.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 C-rakennus, Hämeenlinna.

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 25.4.—8.8.2023)

Hakijoiden kielitaito testataan.

Hae

Lisätietoja antaa

Kari Vesaluoma

Lehtori, kone- ja tuotantotekniikka
Kari.Vesaluoma@kktavastia.fi
+358504437974

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500