Yleinen

Taitajien finaalit kisataan toukokuussa Kuopiossa

20.2.2024

Tiukat Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ovat takana ja kaikki Tavastian opiskelijat suoriutuivat tehtävistään hienosti. Semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. Finalisteilla on vielä aikaa hioa taitojaan, sillä 450 kisaajaa kohtaa toukokuussa Kuopiossa Taitaja2024-tapahtumassa.

Semifinaaleihin ilmoittautui yli 1 900 opiskelijaa ja he kilpailivat 50 lajissa, joista viisi on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. Pääsääntöisesti jokaisesta lajista kilpailee finaalissa kahdeksan kilpailijaa.

Finaaliin asti Tavastiasta kipusivat:

Kokki-parikilpailussa ovat mukana opiskelijat Aleksi Saarinen ja Miika Mustonen. Valmentajana toimii Riitta Grönqvist. Lue Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten juttu, miten kokit valmistautuvat tulevaan.

Finaalissa on mukana myös logistiikan opiskelija Henri Murtonen. Hänen valmentajanaan toimii Janne Hakala.

Taitaja9-kisoista finaaliin lähtee joukkue Muskettisoturit: Elsa Riikonen, Marja Nevalainen sekä Anna Vähävihu Hämeenlinnan yhteiskoulusta.

Taitaja-kisa huipentuu Kuopion finaaliin 20.–23.5. Toivotamme upeille kisaajillemme menestystä ja erityisesti hienoa kokemusta Taitaja-tapahtuman parissa!

Neea Vainio kisaamassa
Kokkiparikisan finaalissa nähdään Tavastian opiskelijat Aleksi Saarinen ja Miika Mustonen. Neea Vainio toi viime vuonna Taitaja-kisojen leipuri-kondiittorisarjasta mukanaan kultaa.

Sivua päivitetty 5.3.2024 kello 15.25

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024