Yleinen

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

25.1.2024

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista suurin osa on Ukrainasta. Kielimuuritkin on ylitetty suomi–englanti–elekieli–ukraina-yhdistelmän sekä tulkin avulla.

– Kurssi on lähtenyt liikkeelle hyvin ja oppilaat ovat todella aktiivisia. Alkuun oli hieman kielivaikeuksia tulkkien puutteen vuoksi, mutta suomi–englanti–elekieli–ukraina-yhdistelmällä olemme selvinneet yllättävän hyvin. Nyt tilanne helpottanut, kun saimme mukaan suomen kielen opettaja Marina Pekkolaisen, joka puhuu myös venäjää, kertoo ammatillinen ohjaaja Kaapo Pietinen.

Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä yleisesti sekä alan sanastoa. Tämän lisäksi vahvistetaan tietotekniikkataitoja, opiskellaan suomalaisen työelämän pelisääntöjä, kestävää kehitystä ja harjoitellaan logistiikka-alalla tarvittavien työvälineiden käyttöä. Opiskelijat suorittavat myös työturvallisuuskortti- ja ensiapukoulutuksen.

– Osallistujia on monesta eri maasta ja taustasta. Vaikka valtaosa on Ukrainasta lähiaikoina Hämeenlinnan seudulle muuttaneita, mukana on myös opiskelijoita muun muassa Kongosta, Eritreasta ja Intiasta. Osallistujien ammatit vaihtelevat lakimiehestä sairaanhoitajaan, tosin muutamia logistiikka-alan ihmisiäkin kurssilla on mukana, Pietinen kertoo.

Tavoitteena kurssilla on vahvistaa kielitaitoa, ymmärtää, miten suomalainen työelämä toimii, saada käsitys logistiikka-alasta ja sen opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksista sekä mahdollisesti työllistyä logistiikka-alalle tai hakeutua opiskelemaan alaa.

– Ihanteellinen tilanne olisi, jos opiskelijat onnistuisivat työllistymään työharjoittelupaikkoihin, Pietinen lisää.

– Koulutuksen jatkosta ei ole vielä tietoa, mutta koulutuksen ohjaajalle kokemus on ollut innostava.
Koulutus on ollut mielenkiintoinen vedettävä, ja olen innolla jatkossakin mukana vastaavissa projekteissa, jos sellaiseen tulee mahdollisuus, Pietinen sanoo.

Lue lisää Tavastian tarjoamista työvoimakoulutuksista.

Lisää tietoa maahanmuuttaneiden koulutuksista Tavastiassa.

Sivua päivitetty 25.1.2024 kello 15.04

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024