Yleinen

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

25.1.2024

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista suurin osa on Ukrainasta. Kielimuuritkin on ylitetty suomi–englanti–elekieli–ukraina-yhdistelmän sekä tulkin avulla.

– Kurssi on lähtenyt liikkeelle hyvin ja oppilaat ovat todella aktiivisia. Alkuun oli hieman kielivaikeuksia tulkkien puutteen vuoksi, mutta suomi–englanti–elekieli–ukraina-yhdistelmällä olemme selvinneet yllättävän hyvin. Nyt tilanne helpottanut, kun saimme mukaan suomen kielen opettaja Marina Pekkolaisen, joka puhuu myös venäjää, kertoo ammatillinen ohjaaja Kaapo Pietinen.

Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä yleisesti sekä alan sanastoa. Tämän lisäksi vahvistetaan tietotekniikkataitoja, opiskellaan suomalaisen työelämän pelisääntöjä, kestävää kehitystä ja harjoitellaan logistiikka-alalla tarvittavien työvälineiden käyttöä. Opiskelijat suorittavat myös työturvallisuuskortti- ja ensiapukoulutuksen.

– Osallistujia on monesta eri maasta ja taustasta. Vaikka valtaosa on Ukrainasta lähiaikoina Hämeenlinnan seudulle muuttaneita, mukana on myös opiskelijoita muun muassa Kongosta, Eritreasta ja Intiasta. Osallistujien ammatit vaihtelevat lakimiehestä sairaanhoitajaan, tosin muutamia logistiikka-alan ihmisiäkin kurssilla on mukana, Pietinen kertoo.

Tavoitteena kurssilla on vahvistaa kielitaitoa, ymmärtää, miten suomalainen työelämä toimii, saada käsitys logistiikka-alasta ja sen opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksista sekä mahdollisesti työllistyä logistiikka-alalle tai hakeutua opiskelemaan alaa.

– Ihanteellinen tilanne olisi, jos opiskelijat onnistuisivat työllistymään työharjoittelupaikkoihin, Pietinen lisää.

– Koulutuksen jatkosta ei ole vielä tietoa, mutta koulutuksen ohjaajalle kokemus on ollut innostava.
Koulutus on ollut mielenkiintoinen vedettävä, ja olen innolla jatkossakin mukana vastaavissa projekteissa, jos sellaiseen tulee mahdollisuus, Pietinen sanoo.

Lue lisää Tavastian tarjoamista työvoimakoulutuksista.

Lisää tietoa maahanmuuttaneiden koulutuksista Tavastiassa.

Sivua päivitetty 25.1.2024 kello 15.04

Uusimmat uutiset

Taitajien finaalit kisataan toukokuussa Kuopiossa

Tiukat Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ovat takana ja kaikki Tavastian opiskelijat suoriutuivat tehtävistään hienosti. Semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. […]

Lue lisää

20.2.2024

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä. Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on […]

Lue lisää

15.2.2024

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista […]

Lue lisää

25.1.2024