Yleinen

Käsityö- ja verhoilualan yrittäjille tarjolla kierrätysmateriaalia

10.11.2023

Tervetuloa avoimien ovien päivään 21.11. klo 15-18! Tänä vuonna tarjoamme myös käsityö- ja verhoilualan yrittäjille mahdollisuuden testata kierrätysmateriaaleja.

Tänä vuonna tutustumisen teemana on materiaalien kierrätys ja kiertotalous. Ammattiopisto Tavastia on saanut Lounais-Suomen jätehuollolta Paimiosta revittyä kierrätystekstiilimateriaalia eli flokkia (trikoo, villa ja sekakuitu). Oppilaitoksessamme testataan erilaisten flokkimateriaalien käyttöä verhoilupehmusteena korvaamaan ulkomailta tulevia materiaaleja (esim. meriheinä tai keinojouhi). 

Kutsumme myös käsityö- ja verhoilualan yrittäjät testaamaan materiaaleja sekä ideoimaan niiden käyttöä. Lahjoitamme ilmaiseksi avoimien ovien päivänä kaikille kävijöille materiaaleja mukaan vietäväksi kotiverstaalle.  

Ota mukaasi jätesäkkejä ja halutessasi hengityssuoja pölyämisen takia. Keräämme teiltä myöhemmin keväällä flokin käyttökokemuksia ja teemme niistä yhteenvedon, joka toimitetaan kaikille osallistujille sekä julkaistaan verhoilijafoorumeilla.  

Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden omien vaahtomuovien rouhimiseen vaahtomuovirouhekoneella. Aikaa varataan käyttäjää kohti noin puoli tuntia, minkä aikana ehtii rouhia n.3 jätesäkillistä.  

Lisätiedot:

Verhoilualalla ovet avoinna jo klo 13 alkaen.

Kahvitarjoilu 

PAIKKA: Hattelmalantie 25, H-rakennus 

AJO-OHJE: Punaportin kahvila-ravintola rakennuksen takana oleva rakennus. Aja parkkipaikan vasenta reunaa H-rakennuksen taakse. Keskimmäinen nosto-ovi verhoilualalle. 

Lue lisää avoimien ovien päivästä:

Avoimet ovet Ammattiopisto Tavastiassa

Sivua päivitetty 10.11.2023 kello 12.34

Uusimmat uutiset

Huoltajapalaute 2024

Vuosittaiseen huoltajapalautteeseen vastasi tänä keväänä 420 huoltajaa. Vastausprosentti oli 60. Palautteet ovat tärkeä keino toiminnan kehittämiseksi ja ne käydään tarkasti […]

Lue lisää

2.5.2024

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024