Yleinen

Kokkimaajoukkueen illallinen oli taidetta ja makuelämyksiä

6.11.2023

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä. Opiskelijat saivat ainutlaatuisen kokemuksen huippukokkien loihtiman aterian tarjoilusta.  

Suomen kokkimaajoukkue (Culinary Team of Finland) harjoittelee tuleviin kilpailusuorituksiin järjestämällä harjoitusillallisia omalla Laajasalon kampuksellaan Helsingissä ja vierailemalla eri paikkakunnilla ammatillisissa oppilaitoksissa.

Suomeen kokkimaajoukkueesta seitsemän kokkia oli tiistaina 24.10.2023 Ravintola Punaportissa loihtimassa sekä teknisesti että makumaailmaltaan mahtavan illallisen. Asiakkaiden ihastuneet huokaukset ja kehut siivittivät iltaa. Aterioissa oli niin maisteltavaa kuin katseltavaakin, moni totesi, ettei ole aiemmin maajoukkuetason illallista syönyt. Myös juomat oli suunniteltu suunmukaisiksi kolmen ruokalajin kylkeen.

Paljon ateriasta ei voi paljastaa, mutta teemana olympiatason illallisessa oli suomalainen ruoka, ja raaka-aineissa näkyikin kotimaisuus: menussa Suomea kierrettiin Ahvenanmaan omenien ja Itä-Suomen villin kuhan kautta Lapin nimisuojattuun poroon.

Suomen kokkimaajoukkue on valmistellut tulevia kisoja varten taidokasta illallista kaksi vuotta, ja ateria on nyt hioutunut lopulliseksi viimeisiä yksityiskohtia myöten. Kisat käydään helmikuussa 2024 Stuttgartissa. Kuvat aterioista on jo tuomaristolle lähetetty, eikä menuta saa enää muuttaa, mutta makumaailmaa voidaan vielä hioa timanttiseksi loppuun saakka. Kuvia aterioista ei tässäkään jutussa ole, sillä kilpailu on kilpailu, eikä vinkkejä kilpakumppaneille haluta omasta taidonnäytteestä vielä tässä vaiheessa antaa.

Tarjoilun tilaisuudessa hoitivat Tavastian opiskelijat.

Onnea kisaan Suomen kokkimaajoukkueelle!

Sivua päivitetty 6.11.2023 kello 14.18

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastian maahanmuuttajaopiskelijat palkittiin stipendein 

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on valinnut kaksi Ammattiopisto Tavastian opiskelijaa maahanmuuttajastipendien saajiksi. Valinnassa painotettiin kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja […]

Lue lisää

1.12.2023

KÄTEVÄ-osasto loisti magentana Suomen kädentaidot -messuilla

Ammattiopisto Tavastian KÄTEVÄ-osasto oli näyttävästi mukana Suomen Kädentaidot 2023 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Euroopan suurimmaksi kasvanut kädentaitojen tapahtuma ihastuttaa […]

Lue lisää

30.11.2023

Opiskelijasta ammatilliseksi ohjaajaksi

Emily Thompson opiskeli Ammattiopisto Tavastiassa leipuri-kondiittoriksi. Opintojensa aikana hän ehti osallistumaan tv-kilpailuun ja tekemään harjoitteluja ulkomailla. Nyt hän työskentelee ammatillisena […]

Lue lisää

30.11.2023