Yleinen

Kokkimaajoukkueen illallinen oli taidetta ja makuelämyksiä

6.11.2023

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä. Opiskelijat saivat ainutlaatuisen kokemuksen huippukokkien loihtiman aterian tarjoilusta.  

Suomen kokkimaajoukkue (Culinary Team of Finland) harjoittelee tuleviin kilpailusuorituksiin järjestämällä harjoitusillallisia omalla Laajasalon kampuksellaan Helsingissä ja vierailemalla eri paikkakunnilla ammatillisissa oppilaitoksissa.

Suomeen kokkimaajoukkueesta seitsemän kokkia oli tiistaina 24.10.2023 Ravintola Punaportissa loihtimassa sekä teknisesti että makumaailmaltaan mahtavan illallisen. Asiakkaiden ihastuneet huokaukset ja kehut siivittivät iltaa. Aterioissa oli niin maisteltavaa kuin katseltavaakin, moni totesi, ettei ole aiemmin maajoukkuetason illallista syönyt. Myös juomat oli suunniteltu suunmukaisiksi kolmen ruokalajin kylkeen.

Paljon ateriasta ei voi paljastaa, mutta teemana olympiatason illallisessa oli suomalainen ruoka, ja raaka-aineissa näkyikin kotimaisuus: menussa Suomea kierrettiin Ahvenanmaan omenien ja Itä-Suomen villin kuhan kautta Lapin nimisuojattuun poroon.

Suomen kokkimaajoukkue on valmistellut tulevia kisoja varten taidokasta illallista kaksi vuotta, ja ateria on nyt hioutunut lopulliseksi viimeisiä yksityiskohtia myöten. Kisat käydään helmikuussa 2024 Stuttgartissa. Kuvat aterioista on jo tuomaristolle lähetetty, eikä menuta saa enää muuttaa, mutta makumaailmaa voidaan vielä hioa timanttiseksi loppuun saakka. Kuvia aterioista ei tässäkään jutussa ole, sillä kilpailu on kilpailu, eikä vinkkejä kilpakumppaneille haluta omasta taidonnäytteestä vielä tässä vaiheessa antaa.

Tarjoilun tilaisuudessa hoitivat Tavastian opiskelijat.

Onnea kisaan Suomen kokkimaajoukkueelle!

Sivua päivitetty 6.11.2023 kello 14.18

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024