Yleinen

Työelämävalmiuksia vahvistettiin syysloman OPVAssa

25.10.2022

Syyslomalla toteutettiin Työelämävalmiudet-OPVA-opinnot. Opo Elina Sorvari, uraohjaaja Taru Vierimaa, erityisopettaja Tia Ekholm sekä projektityöntekijä Sirpa Rintala toteuttivat ensimmäistä kertaa viiden päivän OPVA-pajan, jossa tavoitteena oli vahvistaa opiskelijoiden työnhakutaitoja. Pajassa pyrittiin löytämään omia vahvuuksia, keskusteltiin suomalaisesta työelämästä, päivitettiin CV ja harjoiteltiin työhakemuksen kirjoittamista ja työhaastatteluja sekä oman video-CV:n laatimista.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tuleva oppisopimusopiskelija Kinna Kaihola piti pajatyöskentelyä hyödyllisenä, koska hänen CV:nsä kaipasi päivittämistä ja nyt hänellä oli paikka missä sen sai tehdä ja CV:n laatimiseen sai tukea. Kinna kertoi, että hän on innostunut opiskelusta ja tekee töitä samalla kun opiskelee.  Nyt oli hyvä aika päivittää omat paperit työnhakukuntoon pitkän tauon jälkeen.

Työelämävalmiudet-OPVA on yksi OPVA-opintojen malleista, joita oppilaitoksessamme järjestetään tänä lukuvuonna. Tavoitteena on vahvistaa esimerkiksi kieli-, digi-, sekä ammatillisia työelämävalmiuksia opiskelijoiden yksilöllisistä tarpeista lähtien.

Teksti: oppimisen tuen koordinaattori Elina Jalli.

Opiskelijat Kinna Kaihola (oik.), opo Elina Sorvari ja Fatime Kotollaku keskittyvät.
Uraohjaaja Minna Tuominen oli apuna työhakemuksen kirjoittamisessa.

Sivua päivitetty 25.10.2022 kello 16.16

Uusimmat uutiset

Ravintola- ja catering-alan koulutus tarjoaa useita uramahdollisuuksia

Ammattiopisto Tavastian ensimmäisen vuoden ravintola- ja catering-alan opiskelijat Abdu, Niko ja Manta ovat viihtyneet opinnoissaan. Ensimmäisen vuoden opiskelijat uuden edessä […]

Lue lisää

28.9.2023

Ohjauspiste palvelee syyslomaviikolla etänä

Tavastian Ohjauspisteen ovet A-rakennuksessa ovat syyslomaviikon (vko 42) kiinni, mutta palvelua saa puhelimitse ja sähköpostilla. Tapaamiset ja niihin saapuminen sovitaan […]

Lue lisää

25.9.2023

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023