Yleinen

Työelämävalmiuksia vahvistettiin syysloman OPVAssa

25.10.2022

Syyslomalla toteutettiin Työelämävalmiudet-OPVA-opinnot. Opo Elina Sorvari, uraohjaaja Taru Vierimaa, erityisopettaja Tia Ekholm sekä projektityöntekijä Sirpa Rintala toteuttivat ensimmäistä kertaa viiden päivän OPVA-pajan, jossa tavoitteena oli vahvistaa opiskelijoiden työnhakutaitoja. Pajassa pyrittiin löytämään omia vahvuuksia, keskusteltiin suomalaisesta työelämästä, päivitettiin CV ja harjoiteltiin työhakemuksen kirjoittamista ja työhaastatteluja sekä oman video-CV:n laatimista.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tuleva oppisopimusopiskelija Kinna Kaihola piti pajatyöskentelyä hyödyllisenä, koska hänen CV:nsä kaipasi päivittämistä ja nyt hänellä oli paikka missä sen sai tehdä ja CV:n laatimiseen sai tukea. Kinna kertoi, että hän on innostunut opiskelusta ja tekee töitä samalla kun opiskelee.  Nyt oli hyvä aika päivittää omat paperit työnhakukuntoon pitkän tauon jälkeen.

Työelämävalmiudet-OPVA on yksi OPVA-opintojen malleista, joita oppilaitoksessamme järjestetään tänä lukuvuonna. Tavoitteena on vahvistaa esimerkiksi kieli-, digi-, sekä ammatillisia työelämävalmiuksia opiskelijoiden yksilöllisistä tarpeista lähtien.

Teksti: oppimisen tuen koordinaattori Elina Jalli.

Opiskelijat Kinna Kaihola (oik.), opo Elina Sorvari ja Fatime Kotollaku keskittyvät.
Uraohjaaja Minna Tuominen oli apuna työhakemuksen kirjoittamisessa.

Sivua päivitetty 25.10.2022 kello 16.16

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024