Yleinen

Työelämävalmiuksia vahvistettiin syysloman OPVAssa

25.10.2022

Syyslomalla toteutettiin Työelämävalmiudet-OPVA-opinnot. Opo Elina Sorvari, uraohjaaja Taru Vierimaa, erityisopettaja Tia Ekholm sekä projektityöntekijä Sirpa Rintala toteuttivat ensimmäistä kertaa viiden päivän OPVA-pajan, jossa tavoitteena oli vahvistaa opiskelijoiden työnhakutaitoja. Pajassa pyrittiin löytämään omia vahvuuksia, keskusteltiin suomalaisesta työelämästä, päivitettiin CV ja harjoiteltiin työhakemuksen kirjoittamista ja työhaastatteluja sekä oman video-CV:n laatimista.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tuleva oppisopimusopiskelija Kinna Kaihola piti pajatyöskentelyä hyödyllisenä, koska hänen CV:nsä kaipasi päivittämistä ja nyt hänellä oli paikka missä sen sai tehdä ja CV:n laatimiseen sai tukea. Kinna kertoi, että hän on innostunut opiskelusta ja tekee töitä samalla kun opiskelee.  Nyt oli hyvä aika päivittää omat paperit työnhakukuntoon pitkän tauon jälkeen.

Työelämävalmiudet-OPVA on yksi OPVA-opintojen malleista, joita oppilaitoksessamme järjestetään tänä lukuvuonna. Tavoitteena on vahvistaa esimerkiksi kieli-, digi-, sekä ammatillisia työelämävalmiuksia opiskelijoiden yksilöllisistä tarpeista lähtien.

Teksti: oppimisen tuen koordinaattori Elina Jalli.

Opiskelijat Kinna Kaihola (oik.), opo Elina Sorvari ja Fatime Kotollaku keskittyvät.
Uraohjaaja Minna Tuominen oli apuna työhakemuksen kirjoittamisessa.

Sivua päivitetty 25.10.2022 kello 16.16

Uusimmat uutiset

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024

Yritysyhteistyö: Patria kävi kylässä

Ammattiopisto Tavastia tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa eri aloilla. Opiskelijat näkevät ja kokevat aitoa työelämää monella eri tapaa, vierailut ovat […]

Lue lisää

27.3.2024