Yleinen

Työelämävalmiuksia vahvistettiin syysloman OPVAssa

25.10.2022

Syyslomalla toteutettiin Työelämävalmiudet-OPVA-opinnot. Opo Elina Sorvari, uraohjaaja Taru Vierimaa, erityisopettaja Tia Ekholm sekä projektityöntekijä Sirpa Rintala toteuttivat ensimmäistä kertaa viiden päivän OPVA-pajan, jossa tavoitteena oli vahvistaa opiskelijoiden työnhakutaitoja. Pajassa pyrittiin löytämään omia vahvuuksia, keskusteltiin suomalaisesta työelämästä, päivitettiin CV ja harjoiteltiin työhakemuksen kirjoittamista ja työhaastatteluja sekä oman video-CV:n laatimista.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tuleva oppisopimusopiskelija Kinna Kaihola piti pajatyöskentelyä hyödyllisenä, koska hänen CV:nsä kaipasi päivittämistä ja nyt hänellä oli paikka missä sen sai tehdä ja CV:n laatimiseen sai tukea. Kinna kertoi, että hän on innostunut opiskelusta ja tekee töitä samalla kun opiskelee.  Nyt oli hyvä aika päivittää omat paperit työnhakukuntoon pitkän tauon jälkeen.

Työelämävalmiudet-OPVA on yksi OPVA-opintojen malleista, joita oppilaitoksessamme järjestetään tänä lukuvuonna. Tavoitteena on vahvistaa esimerkiksi kieli-, digi-, sekä ammatillisia työelämävalmiuksia opiskelijoiden yksilöllisistä tarpeista lähtien.

Teksti: oppimisen tuen koordinaattori Elina Jalli.

Opiskelijat Kinna Kaihola (oik.), opo Elina Sorvari ja Fatime Kotollaku keskittyvät.
Uraohjaaja Minna Tuominen oli apuna työhakemuksen kirjoittamisessa.

Sivua päivitetty 25.10.2022 kello 16.16

Uusimmat uutiset

Taitaja9-kilpailun tulokset

Ammattiopisto Tavastiassa pidettiin 29.11.–30.11.2022 Taitaja9-paikalliskilpailu. Kilpailutiimi on nyt saanut laskettua tulokset. Tehtävärasteja oli tänä vuonna 15. Rastin suorittamiseen meni joukkueilta […]

Lue lisää

2.12.2022

Ammattiopistossa tapahtuu – syksyn kohokohtia ja ennakkotietoa tulevasta

Ammattiopisto Tavastiassa on syksyn mittaan järjestetty useita erilaisia tutustumispäiviä niin sisäisesti kuin avoimestikin. Parhaillaan kampusalueella viilettävät alueen ysiluokkalaiset Taitaja9-kilpailujen merkeissä. […]

Lue lisää

30.11.2022

Ammattiopisto Tavastia sai merkittävän kunniamaininnan laatukilpailussa

Ammattiopisto Tavastia on saanut merkittävän kunnianmaininnan Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa. Palkintosumma on 50 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää ammatillisen […]

Lue lisää

15.11.2022