Yleinen

Työelämävalmiuksia vahvistettiin syysloman OPVAssa

25.10.2022

Syyslomalla toteutettiin Työelämävalmiudet-OPVA-opinnot. Opo Elina Sorvari, uraohjaaja Taru Vierimaa, erityisopettaja Tia Ekholm sekä projektityöntekijä Sirpa Rintala toteuttivat ensimmäistä kertaa viiden päivän OPVA-pajan, jossa tavoitteena oli vahvistaa opiskelijoiden työnhakutaitoja. Pajassa pyrittiin löytämään omia vahvuuksia, keskusteltiin suomalaisesta työelämästä, päivitettiin CV ja harjoiteltiin työhakemuksen kirjoittamista ja työhaastatteluja sekä oman video-CV:n laatimista.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tuleva oppisopimusopiskelija Kinna Kaihola piti pajatyöskentelyä hyödyllisenä, koska hänen CV:nsä kaipasi päivittämistä ja nyt hänellä oli paikka missä sen sai tehdä ja CV:n laatimiseen sai tukea. Kinna kertoi, että hän on innostunut opiskelusta ja tekee töitä samalla kun opiskelee.  Nyt oli hyvä aika päivittää omat paperit työnhakukuntoon pitkän tauon jälkeen.

Työelämävalmiudet-OPVA on yksi OPVA-opintojen malleista, joita oppilaitoksessamme järjestetään tänä lukuvuonna. Tavoitteena on vahvistaa esimerkiksi kieli-, digi-, sekä ammatillisia työelämävalmiuksia opiskelijoiden yksilöllisistä tarpeista lähtien.

Teksti: oppimisen tuen koordinaattori Elina Jalli.

Opiskelijat Kinna Kaihola (oik.), opo Elina Sorvari ja Fatime Kotollaku keskittyvät.
Uraohjaaja Minna Tuominen oli apuna työhakemuksen kirjoittamisessa.

Sivua päivitetty 25.10.2022 kello 16.16

Uusimmat uutiset

Juuso vaihtoi lukion liiketalouteen

Jos jokin juttu ei tosissaan tunnu omalta, usein kannattaa vaihtaa suuntaa. Niin teki myös Juuso Tuominen, joka päätti lopettaa lukion […]

Lue lisää

29.3.2023

Suomessa on hyvä – ja Tavastiassa vielä parempi

Suomen Punaisen Ristin Rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.3.–26.3. Yhdessä opettaja Liisa Turtiaisen TUVA-ryhmän ja Kati Paulinin hoiva-avustajaopiskelijoiden kanssa pohdimme muun muassa […]

Lue lisää

21.3.2023

TAVASTIArekry tarjoili tietoa kesätöistä

Tiistaina 21.3.2023 Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin jo perinteinen TAVASTIArekry-tapahtuma. Rekryssä noin kolmisenkymmentä yritystä ja yhteisöä esitteli työpaikkatarjontaansa ja etsi työvoimaa kesäksi, […]

Lue lisää

21.3.2023