Yleinen

OPVA-opintoja toteutui RACE-osastolla

11.10.2022

Syksyllä 2022 aloittaneista opiskelijoista vieraskielisiä on eniten ravintola-, catering ja elintarvikealalla, jossa toteutettiin OPVA-opintoja kolmen viikon jaksolla. OPVA-opinnoissa suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen toimi samanaikaisopettajana kolmessa eri ryhmässä. Lisäksi hän opetti suomen kieltä pienryhmässä iltapäivisin.

Opettajaa juttelee opiskelijoille
Lehtori Merja Pihlaja antaa ohjeita opiskelijoille, suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen seuraa.

Kielivalmiuksien vahvistamisen lisäksi OPVA-opintoja opetti useampi osaston opettaja. Opettajat toimivat samanaikaisopettajina ja vahvistivat opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Koulutuspäällikkö Merja Kytöahon mukaan tällä OPVA-mallilla opettajat oppivat tuntemaan opiskelijoiden tarpeet paremmin toimiessaan samanaikaisopettajina ja pohtimaan uudesta näkökulmasta kielitietoista opettamista tehdessään yhteistyötä toisen opettajan kanssa.

OPVA-opintojen järjestämisessä on hyödyllistä kokeilla erilaisia malleja. Tavastiassa on kehitetty monipuolisesti OPVA-opintoja Taitava OPVA -hankkeen alkumetreistä lähtien. Tällä hetkellä OPVA haltuun -hankkeen yksi tavoite on parhaiden käytäntöjen levittäminen.

Teksti: Elina Jalli, oppimisen tuen koordinaattori

Huda opiskelee tutkinnon osaa ja opiskelee suomea.

Sivua päivitetty 11.10.2022 kello 12.19

Uusimmat uutiset

Tavastian lasialan koulutus juhlistaa 30-vuotista taivaltaan

Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutus on toiminut tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden valokuvanäyttely on esillä Nuutajärven lasikylässä, Urjalassa, koko kesän 2023. […]

Lue lisää

6.6.2023

Vaatetusalan JOTPA-koulutukset nyt haussa

Ammattiopisto Tavastian ja Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) yhteistyönä on koottu työelämälähtöinen vaatetus- ja muotialan kohderyhmälle soveltuva opintotarjotin, josta osallistuja voi valita uratavoitteidensa mukaisen […]

Lue lisää

5.6.2023

Kesäajan 2023 aukiolot ja yhteystiedot

Tavastian Ohjauspiste Ohjauspiste Hattelmalantien kampusalueen A-rakennuksessa auttaa ja palvelee kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ohjauspiste on avoinna kesällä ma–to klo 9–15 ja […]

Lue lisää

5.6.2023