Yleinen

OPVA-opintoja toteutui RACE-osastolla

11.10.2022

Syksyllä 2022 aloittaneista opiskelijoista vieraskielisiä on eniten ravintola-, catering ja elintarvikealalla, jossa toteutettiin OPVA-opintoja kolmen viikon jaksolla. OPVA-opinnoissa suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen toimi samanaikaisopettajana kolmessa eri ryhmässä. Lisäksi hän opetti suomen kieltä pienryhmässä iltapäivisin.

Opettajaa juttelee opiskelijoille
Lehtori Merja Pihlaja antaa ohjeita opiskelijoille, suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen seuraa.

Kielivalmiuksien vahvistamisen lisäksi OPVA-opintoja opetti useampi osaston opettaja. Opettajat toimivat samanaikaisopettajina ja vahvistivat opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Koulutuspäällikkö Merja Kytöahon mukaan tällä OPVA-mallilla opettajat oppivat tuntemaan opiskelijoiden tarpeet paremmin toimiessaan samanaikaisopettajina ja pohtimaan uudesta näkökulmasta kielitietoista opettamista tehdessään yhteistyötä toisen opettajan kanssa.

OPVA-opintojen järjestämisessä on hyödyllistä kokeilla erilaisia malleja. Tavastiassa on kehitetty monipuolisesti OPVA-opintoja Taitava OPVA -hankkeen alkumetreistä lähtien. Tällä hetkellä OPVA haltuun -hankkeen yksi tavoite on parhaiden käytäntöjen levittäminen.

Teksti: Elina Jalli, oppimisen tuen koordinaattori

Huda opiskelee tutkinnon osaa ja opiskelee suomea.

Sivua päivitetty 11.10.2022 kello 12.19

Uusimmat uutiset

Taitaja9-kilpailun tulokset

Ammattiopisto Tavastiassa pidettiin 29.11.–30.11.2022 Taitaja9-paikalliskilpailu. Kilpailutiimi on nyt saanut laskettua tulokset. Tehtävärasteja oli tänä vuonna 15. Rastin suorittamiseen meni joukkueilta […]

Lue lisää

2.12.2022

Ammattiopistossa tapahtuu – syksyn kohokohtia ja ennakkotietoa tulevasta

Ammattiopisto Tavastiassa on syksyn mittaan järjestetty useita erilaisia tutustumispäiviä niin sisäisesti kuin avoimestikin. Parhaillaan kampusalueella viilettävät alueen ysiluokkalaiset Taitaja9-kilpailujen merkeissä. […]

Lue lisää

30.11.2022

Ammattiopisto Tavastia sai merkittävän kunniamaininnan laatukilpailussa

Ammattiopisto Tavastia on saanut merkittävän kunnianmaininnan Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa. Palkintosumma on 50 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää ammatillisen […]

Lue lisää

15.11.2022