Yleinen

OPVA-opintoja toteutui RACE-osastolla

11.10.2022

Syksyllä 2022 aloittaneista opiskelijoista vieraskielisiä on eniten ravintola-, catering ja elintarvikealalla, jossa toteutettiin OPVA-opintoja kolmen viikon jaksolla. OPVA-opinnoissa suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen toimi samanaikaisopettajana kolmessa eri ryhmässä. Lisäksi hän opetti suomen kieltä pienryhmässä iltapäivisin.

Opettajaa juttelee opiskelijoille
Lehtori Merja Pihlaja antaa ohjeita opiskelijoille, suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen seuraa.

Kielivalmiuksien vahvistamisen lisäksi OPVA-opintoja opetti useampi osaston opettaja. Opettajat toimivat samanaikaisopettajina ja vahvistivat opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Koulutuspäällikkö Merja Kytöahon mukaan tällä OPVA-mallilla opettajat oppivat tuntemaan opiskelijoiden tarpeet paremmin toimiessaan samanaikaisopettajina ja pohtimaan uudesta näkökulmasta kielitietoista opettamista tehdessään yhteistyötä toisen opettajan kanssa.

OPVA-opintojen järjestämisessä on hyödyllistä kokeilla erilaisia malleja. Tavastiassa on kehitetty monipuolisesti OPVA-opintoja Taitava OPVA -hankkeen alkumetreistä lähtien. Tällä hetkellä OPVA haltuun -hankkeen yksi tavoite on parhaiden käytäntöjen levittäminen.

Teksti: Elina Jalli, oppimisen tuen koordinaattori

Huda opiskelee tutkinnon osaa ja opiskelee suomea.

Sivua päivitetty 11.10.2022 kello 12.19

Uusimmat uutiset

Taitajien finaalit kisataan toukokuussa Kuopiossa

Tiukat Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ovat takana ja kaikki Tavastian opiskelijat suoriutuivat tehtävistään hienosti. Semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. […]

Lue lisää

20.2.2024

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä. Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on […]

Lue lisää

15.2.2024

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista […]

Lue lisää

25.1.2024