Yleinen

OPVA-opintoja toteutui RACE-osastolla

11.10.2022

Syksyllä 2022 aloittaneista opiskelijoista vieraskielisiä on eniten ravintola-, catering ja elintarvikealalla, jossa toteutettiin OPVA-opintoja kolmen viikon jaksolla. OPVA-opinnoissa suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen toimi samanaikaisopettajana kolmessa eri ryhmässä. Lisäksi hän opetti suomen kieltä pienryhmässä iltapäivisin.

Opettajaa juttelee opiskelijoille
Lehtori Merja Pihlaja antaa ohjeita opiskelijoille, suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen seuraa.

Kielivalmiuksien vahvistamisen lisäksi OPVA-opintoja opetti useampi osaston opettaja. Opettajat toimivat samanaikaisopettajina ja vahvistivat opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Koulutuspäällikkö Merja Kytöahon mukaan tällä OPVA-mallilla opettajat oppivat tuntemaan opiskelijoiden tarpeet paremmin toimiessaan samanaikaisopettajina ja pohtimaan uudesta näkökulmasta kielitietoista opettamista tehdessään yhteistyötä toisen opettajan kanssa.

OPVA-opintojen järjestämisessä on hyödyllistä kokeilla erilaisia malleja. Tavastiassa on kehitetty monipuolisesti OPVA-opintoja Taitava OPVA -hankkeen alkumetreistä lähtien. Tällä hetkellä OPVA haltuun -hankkeen yksi tavoite on parhaiden käytäntöjen levittäminen.

Teksti: Elina Jalli, oppimisen tuen koordinaattori

Huda opiskelee tutkinnon osaa ja opiskelee suomea.

Sivua päivitetty 11.10.2022 kello 12.19

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024