Yleinen

OPVA-opintoja toteutui RACE-osastolla

11.10.2022

Syksyllä 2022 aloittaneista opiskelijoista vieraskielisiä on eniten ravintola-, catering ja elintarvikealalla, jossa toteutettiin OPVA-opintoja kolmen viikon jaksolla. OPVA-opinnoissa suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen toimi samanaikaisopettajana kolmessa eri ryhmässä. Lisäksi hän opetti suomen kieltä pienryhmässä iltapäivisin.

Opettajaa juttelee opiskelijoille
Lehtori Merja Pihlaja antaa ohjeita opiskelijoille, suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen seuraa.

Kielivalmiuksien vahvistamisen lisäksi OPVA-opintoja opetti useampi osaston opettaja. Opettajat toimivat samanaikaisopettajina ja vahvistivat opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Koulutuspäällikkö Merja Kytöahon mukaan tällä OPVA-mallilla opettajat oppivat tuntemaan opiskelijoiden tarpeet paremmin toimiessaan samanaikaisopettajina ja pohtimaan uudesta näkökulmasta kielitietoista opettamista tehdessään yhteistyötä toisen opettajan kanssa.

OPVA-opintojen järjestämisessä on hyödyllistä kokeilla erilaisia malleja. Tavastiassa on kehitetty monipuolisesti OPVA-opintoja Taitava OPVA -hankkeen alkumetreistä lähtien. Tällä hetkellä OPVA haltuun -hankkeen yksi tavoite on parhaiden käytäntöjen levittäminen.

Teksti: Elina Jalli, oppimisen tuen koordinaattori

Huda opiskelee tutkinnon osaa ja opiskelee suomea.

Sivua päivitetty 11.10.2022 kello 12.19

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024