Yleinen

Työikäisten ohjauspäivä tarjosi täsmätietoa koulutuksista

22.3.2022

Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin maanantaina 21.3.2022 työikäisten ohjauspäivä. Tapahtuman ideana oli tarjota työikäisille aikuisille tietoa erilaisista koulutusvaihtoehdoista ja -ratkaisuista sekä ohjausta opintojen suunnitteluun ja koulutukseen hakemiseen. Esillä olivatkin laajasti kaikki Ammattiopisto Tavastian koulutusalat sekä Tavastia Koulutus Oy:n tarjonta, muun muassa työvoimakoulutukset ja lupakorttikoulutukset.

Paikalla oli myös Hämeenlinnan seudun työllisyyden kuntakokeilun omavalmentajia, TE-palveluiden asiantuntijoita sekä Kelan edustaja. Tietoa oli siis tarjolla myös esimerkiksi opintojen aikaisesta toimeentulosta, mikä on asia, jota monet aikuiset ennen opintoja pohtivat.

– Tällaiselle niin sanotulle yhden luukun tapahtumalle on tilausta, kun opiskelusta kiinnostunut voi selvittää monia asioita samalla kertaa, sanoo tapahtumajärjestelyistä vastannut Tavastian hakevan toiminnan kehittäjä Emma Saaranen.

Maanantainen tapahtuma keräsi Tavastian S-rakennukseen noin 100 opiskelusta kiinnostunutta.

– Joukossa oli selvästi sellaisia kävijöitä, jotka tiesivät, mitä haluavat selvittää ja mihin hakea. Osalla taas suunnitelmat olivat vielä auki ja he saivatkin tapahtumassa ohjausta oman koulutusalan tarkentumiseksi, kertoo Saaranen.

Ammattiopisto Tavastian jatkuvan haun jakso alkaa keskiviikkona 23.3. ja kestää 17.4. saakka, osassa aloista pidempäänkin. Nyt on siis oikea aika hakea, jos haluaa aloittaa uudet opinnot viimeistään syksyllä! Jatkuvassa haussa paikkoja on auki niin perus-, ammatti- kuin erikoisammattitutkintoihinkin.

Katso Tavastian opiskelutarjonta täältä.

Sivua päivitetty 22.3.2022 kello 10.22

Uusimmat uutiset

Suomalaista koulujärjestelmää tutkimassa

Lounais-Ranskasta Bordeauxista saapunut viiden opettajan tiimi tutustui helmikuussa yli viikon ajan Ammattiopisto Tavastiaan ja suomalaiseen koulujärjestelmään laajemmin. Heidän erityinen kiinnostuksen […]

Lue lisää

6.3.2023

Tv-ohjelma ja työharjoittelu Ranskassa – leipuri-kondiittoriopiskelijat Neea ja Emily vauhdissa

Tavastian kolmannen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat Neea Vainio ja Emily Thompson ovat mukana Nelosen uudessa Mestarileipurit-ohjelmassa. Ohjelma alkaa maaliskuun lopulla, ja nyt […]

Lue lisää

22.2.2023

Taitaja9: Menestystä aluekilpailussa

Hämeen alueen T9-aluekilpailut järjesti tänä vuonna Hyria Koulutus Riihimäellä. Kilpailussa oli mukana yhteensä 16 joukkuetta Hämeen eri paikalliskilpailuista: Ammattiopisto Tavastialta […]

Lue lisää

15.2.2023