Yleinen

”Ei sen mukavampaa työtä olekaan”

12.10.2021

Ammattiopisto Tavastian logistiikan lehtorina toimiva Ari-Pekka Lassila innosti opettajia mukaan Taitaja-kilpailuun puheenvuorossaan Mukaan Taitaja-kilpailuun -seminaarissa. Lassila on ollut mukana kilpailuhuoltajana Taitaja-kisoissa vuodesta 2009 lähtien ja aikoo olla jatkossakin. Miksi kilpailu vetää opettajaa puoleensa ja saa tartuttamaan innostuksen myös opiskelijoihin vuodesta toiseen?

– Ei sen mukavampaa työtä olekaan kuin tehdä valmentavaa työtä motivoituneen opiskelijan kanssa. Nautin suunnattomasti siitä, se on se opettajan palkinto, Lassila sanoo.

Uutta potkua osaamiseen

Lassila pitää äärimmäisen tärkeänä tehtävänä olla mukana Taitajissa myös siksi, että hän kokee saavansa kilpailuista uusia ideoita omaan opetukseen, ja sitä kautta hän pystyy lisäämään opiskelijoiden tietoja ja taitoja.

– Oman osaamisen kehittäminen on tärkeää. Täytyy olla koko ajan hermoilla ja kilpailun myötä joutuu panostamaan omaan toimintaansa opettajana, hän sanoo.

Myös kisareissut ovat innostavia: eri oppilaitosten kollegoiden näkeminen, asioiden puiminen ja yhdessä kehittäminen.

Lisäksi paikallisten yritysten kanssa luotu yhteistyö on syventynyt ja kehittynyt Taitaja-treenien vuoksi.

– Olemme voineet mennä harjoittelemaan yrityksiin kilpailutehtäviä, vaikka opiskelija ei ole siellä työssä oppimassa tai töissä.

Kuten muillekin opettajille, myös Lassilalle on haaste saada opiskelijat osallistumaan ja innostumaan kisailemisesta. Lisäksi pähkinänä voi olla aikataulujen sovittaminen opiskeluaikatauluihin ja työssä oloon.

– Positiivisia puolia on kuitenkin niin paljon enemmän. Suosittelen ehdottomasti kaikille, ja teen tätä itse niin kauan kuin saan olla mukana innostamassa opiskelijoita. Opettajalla itsellä on kyllä oltava palo omaan lajiinsa. Reipas mieli ja iloinen asenne auttavat myös, Lassila sanoo.

(Hämeen ammattikorkeakoulussa ja webinaarina järjestetty seminaari oli suunnattu ensimmäistä kertaa Taitaja-semifinaalin kilpailuhuoltajana toimiville, opettaja- ja erityisopettajaopiskelijoille sekä kaikille Taitaja-toiminnasta kiinnostuneille opettajille ja ohjaajille.)

Kilpailijat kootaan mukaan oppilaitoksen joukkueenjohtajan kautta. Lisätietoja Taitajasta saat Tuija Saariselta, puh. 050 337 2462 tai Tuija.Saarinen@kktavastia.fi

Sivua päivitetty 26.10.2021 kello 10.20

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024