Yleinen

Oppisopimuksella tutkinto valmiiksi

29.9.2021

Juulia Nummenpää opiskelee Ammattiopisto Tavastiassa logistiikan perustutkinnon varastopalvelujen osaamisalaa. Nummenpää valmistuu siis aikanaan varastonhoitajaksi.

Juulia Nummenpää viihtyy oppisopimuskoulutuksessa.

Kipinä logistiikka-alalle lähti perhepiiristä.

– Perheessäni on rekkakuski, mutta en nähnyt itseäni ajamassa rekkaa, joten pisti silmään tämä varaston puoli, Nummenpää kertoo.

Nummenpää on opiskellut oppisopimuksella jo pariin otteeseen. Ensin opsoa ehdotettiin koulun puolelta joululoman ajaksi, ja toista tarjottiin harjoittelujakson päätteeksi viime maaliskuussa kesäloman ajalle.

– Jälkimmäinen oppisopimus on nyt kuitenkin sovittu parin vuoden mittaiseksi, sillä tarkoitus on, että suoritan loput perustutkinnon näytöt läpi nykyisellä työpaikalla, Nummenpää kertoo.

Oppisopimusopiskelun tahti riippuu Nummenpään mukaan paljon työnantajasta, omaansa hän kiittelee joustavasta suhtautumisesta.

– Oppisopimusopintojen kesto riippuu siitä, paljonko työpaikalla voi tehdä opintoihin kuuluvia työtehtäviä ja näyttöjä. Ja myös siitä, antaako työnantaja tehdä rauhassa vai kiireellä. Itselläni on ruhtinaallisesti aikaa sopimuksen mukaan, saan tehdä opinnot rauhassa loppuun vajaan kahden vuoden sisällä, Nummenpää sanoo.

Ensimmäisen oppisopimuksen tekeminen aikanaan oli Nummenpään mukaan helppoa, kun opettaja ja työnantaja kertoivat, miten se tapahtuu. Opson hyvät puolet ovat Nummenpään mukaan selkeät.

– Opso-opiskelussa saa palkkaa ja työkokemusta samalla kun kouluttautuu, ja ehkä virheitä saa opiskelijana vähän helpommin anteeksi, hän pohtii.

Nummenpää suositteleekin oppisopimusopiskelua, kunhan opiskelija sisäistää olevansa oikeasti töissä oikealla työpaikalla.

– Täällä ei voi pelleillä, niin kuin joillakin on välillä koulussa tapana, hän painottaa.

Oppisopimuksella voi opiskella minkä tahansa ammatillisen tutkinnon, vaikka oman työn ohessa!

Lue lisää oppisopimusopiskelusta

Sivua päivitetty 29.9.2021 kello 09.43

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024